gentea-filarmonica.jpg”Ce dragă îmi este Filarmonica Pitești!”, afirmă Cristian Gentea, primarul municipiului Pitești, care declară că a urmărit cu mare bucurie în suflet evoluția fabuloasă pe care această instituție vibrantă a culturii piteștene a avut-o în ultimii ani! 

”Astăzi este sărbătoare la Filarmonică și le urez - în numele comunității noastre -  ani mulți înainte, cu performanțe, dedicare și apreciere pe măsura eforturilor depuse!

În 2023, Filarmonica și-a dublat numărul de spectatori!   

22.946 de melomani au fost prezenți la evenimentele organizate în sală și peste 20.000 de spectatori au participat la concertele în aer liber!

Multe dintre spectacole au fost sold out! 

Concertele în premieră, cu cele mai apreciate trupe din țară - Proconsul, Direcția 5, Holograf, Voltaj, Vița de Vie – au sporit considerabil atractivitatea Filarmonicii. 

Le vor urma The Mono Jacks și Bere Gratis în acest an...

Au urmat pe scena din Pitești nume mari ale muzicii românești precum Marcel Pavel, Paula Seling, Irina Baianț, iar artiștii noștri au mers, la rândul lor - pentru spectacol muzical și aplauze - la ultimele două ediții ale Festivalului Internațional George Enescu, în 2021 și 2023, dar și la concerte de amploare în București, Sibiu sau Brașov.

De asemenea, tot în 2023, Filarmonica Pitești și-a continuat misiunea civică, organizând 19 concerte educative, pentru aproximativ 8.000 de elevi, din 27 de unități de învățământ.

Dincolo de actul artistic, din punct vedere administrativ, Filarmonica a devenit un jucător activ în proiectele pentru dezvoltare și modernizare.

Pentru noul Teatru Vară, instituția a accesat 1.000.000 euro, bani de la Ministerul Dezvoltării. În toamnă, vom avea în Parcul Ștrand, un obiectiv public  drag piteștenilor, reabilitat și modernizat.

Totodată, instituția piteșteană a devenit prima filarmonică verde din România, prin montarea a 72 de panouri fotovoltaice, care au redus consumul mediu anual cu 40%.

Proiectul a fost realizat cu bani de la Ministerul Dezvoltării și a avut o valoare de 45.000 de euro.

S-au alăturat acestora, alte proiecte realizate din fonduri naționale precum scena destinată concertelor în aer liber, iluminatul led sau un pian de concert nou.

Astăzi, la ceas aniversar, pe scena Filarmonicii urcă Felicia Filip, cetățean de onoare al Piteștiului, într-un spectacol sold-out!

Mâine, ne întâlnim cu toții în Piața Primăriei, începând cu ora 19:00, pentru un concert excepțional în aer liber cu Gheorghe Zamfir - Regele Naiului!

Ca municipalitate, sprijinim de la an la an mai mult evoluția accelerată a Filarmonicii, nevoile instituției și ale echipei care ne fac atât de mândri!

Mulțumesc pentru încredere!

Suntem o forță împreună!”, transmite Cristian Gentea. 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.