monografie

În pragul sărbătorilor de iarnă, Primăria Albeștii de Argeș, Consiliul Local şi Biblioteca Comunală, organizează pe 16 decembrie 2023, de la ora 11.00, la Căminul Cultural Albeștii Pământeni, lansarea Monografiei - „500 de pași prin istoria Comunei Albeștii de Argeș”.

Este un eveniment editorial special ce arată lăudabila preocupare a primarului Gabriel Popa pentru cunoașterea istoriei comunei pe care o conduce și față de care este atât de implicat prin numeroase proiecte.

Iar lansarea monografiei comunei Albeștii de Argeș vine la finalul unui an special pentru localitate. În primăvara acestui an s-au împlinit 500 de ani de atestare documentară a comunei. Și, după cum spune profesoara Mariana Turian, autoarea impresionantei monografii a comunei, numele ”Albeștii de Argeș” provine de la căpitanul Albu, care a făcut parte din oastea domnitorului Basarab I și care s-a remarcat prin fapte deosebite de vitejie în mai multe bătălii importante. Iar pentru curajul și devotamentul său, Basarab I l-a recompensat cu o întinsă suprafață de teren în Argeș, suprafață pe al cărei teritoriu s-a dezvoltat actuala comună Albeștii de Argeș, una dintre cele mai dinamice din județ.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.