lavinia

Week-endul trecut, în Piața Unirii din Timișoara au avut loc concerte cu vedete de top în cadrul manifestărilor prilejuite de faptul că orașul de pe Bega este Capitală Culturală Europeană. Iar la aceste concerte o piteșteancă a reușit să stârnească multe emoții speciale. Este vorba de Lavinia Chiţu, una dintre cele mai apreciate interprete în limbajul mimico-gestual. Lavinia a tradus în limbajul semnelor concertul supervedetei Jessie J. Iar la un moment dat artista britanică a cântat lângă Lavinia Chițu, care îi traducea cântecele în limbajul semnelor, în fața a peste 20.000 de oameni.

Momentul plin de emoții a produs numeroase reacții de apreciere, inclusiv din partea primarului Dominic Fritz, care a scris: ”Unul dintre cele mai emoționante momente din concertul de aseară. Și un simbol frumos pentru ce am încercat cu această capitală: o Timișoara accesibilă tuturor”.

Iar de aproape doi ani ea traduce şi concerte în limbajul mimico-gestual. Lavinia a tradus până acum melodiile unor formaţii de primă mărime din muzica românească.

”La concertul susținut de Jessie J, un concert pe care mi l-am dorit de mult timp, am avut parte de a fi parte din concert! Pe scenă, ca traducător in limba semnelor, alături de colegul meu, Denis Blidariu. Și el, un remarcabil profesionist! A fost un moment unic, din in viața mea, când în timpul prestației, Jessie J a venit lângă mine pe scenă, cântând împreună, ea vocal, eu in semne! Mă simțeam parte din echipa ei! Ea, o artistă desăvârșită: cu priză la public, modestă, foarte prietenoasă și deschisă dialogului uman! Mai rar așa artistă și femeie! Încă trăiesc momentele speciale și acum.

Au fost momente unice, simțeam cum inima bate într-un galop nebun, dar eram așa de fericită, că îmi venea a plânge!”, povestește Lavinia Chițu.

Aceasta a tradus în limbajul mimico-gestual și concertele trupelor Cargo și Alternosfera la festivalul Stonebird de la Corbi. Lavinia deţine certificarea în limbajul semnelor în limba română din anul 2016, iar în 2019 a obţinut şi certificat de interpret autorizat în limbajul semnelor limbii turce.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.