stop-cadru-film.jpgCea de-a doua ediție a Festivalului Internațional de Film STOP CADRU se întâmplă anul acesta la finalul lunii iulie la Curtea de Argeș. După impactul extraordinar al primei ediții din 2022, organizatorii au decis să repete experiența, plusând cu multe noutăți în programul de festival și cu producții cinematografice din 2022 și 2023, premiate la festivaluri de film renumite. Publicul argeșean este invitat la un eveniment cultural și de socializare pe care nu îl va uita ușor.

“Suntem încă un festival tânăr, ne dăm voie să punem în practică ideile care ne încântă cel mai mult, căutăm oamenii care se potrivesc cu energia noastră, gândim evenimente care să se transforme în amintiri de suflet pentru oamenii care vin la festival, din Curtea de Argeș și nu numai.”, ne spune Cătălina Simion-Călin, directorul festivalului, Conf. Univ. Dr. la U.N.A.T.C.

STOP CADRU are o secțiune de film în competiție care anul acesta s-a dezvoltat foarte mult, ajungând la 2940 de filme de scurt metraj înscrise în concurs, din peste 100 de țări. Din Japonia până în Marea Britanie, din Argentina, Brazilia sau Canada, până înapoi în România. Selecția finală numără 47 de filme de scurt metraj pe care publicul argeșean le va viziona de-a lungul celor trei zile de festival, la Centrul de Cultură și Arte „George Topîrceanu” din Curtea de Argeș. Noutatea absolută o reprezintă prezența filmelor scurt metraj de animație, cu subiecte și stiluri artistice diferite. Copiii și adulții deopotrivă se vor bucura de vizionarea lor. Secțiunea de competiție din festival va fi jurizată de trei personalități marcante ale peisajului cinematografic românesc, Laurențiu Damian (critic de film și profesor universitar), Marius Șopterean (profesor universitar, regizor și scenarist) și Bogdan Mustață (regizor). Premiile la această secțiune vor fi pentru Cel mai bun film din competiție, Cel mai bun film de animație și Premiul publicului.

Festivalul STOP CADRU se desfășoară în două locații, pe timpul zilei la Centrul de Cultură și Arte „George Topîrceanu” și seara, în aer liber, la Curtea Domnească. Aici se vor proiecta lungmetraje premiate la marile festivaluri naționale și internaționale, dar și trei concerte cu artiști și trupe cu priză la public, perfecte pentru a crea atmosfera de festival de vară. Metronom (2022) este un film românesc cu mulți actori tineri care a câștigat la Festivalul de Film de la Cannes în 2022 Premiul pentru regie (regizor Alexandru Belc) la secțiunea Un Certain Regrad. De atunci rulează în cinematografele din toată țara cu multe bilete vândute. Premiat tot în 2022 cu Cel mai bun film de comedie la Bucharest Best Comedy Film Festival, Cina perfectă este o comedie italiană savuroasă, cu mafioți și urmăriri tensionate, cu mâncare delicioasă și doi protagoniști foarte carismatici, Salvatore Esposito și Greta Scarano, a căror poveste de iubire nu va lăsa pe nimeni indiferent. O alegere perfectă pentru a deschiderea Festivalului STOP CADRU.

Și pentru că serile de vară nu sunt complete fără muzică bună, tot în aer liber la Curtea Domnească, trupele Dl. Goe și Orkid, împreună cu Raluca Moldoveanu (fostă concurentă Superstar) vor susține concerte incendiare în fiecare seară, înainte de proiecțiile filmelor de lung metraj. Muzica și filmele vor face din STOP CADRU destinația perfectă de weekend pentru argeșeni.

Diminețile de festival sunt rezervate tinerilor și familiilor pentru că aceștia pot viziona Falkon Lake și Gata oricând! Eroii de la Podul Jiului, două filme cu și despre curajul tinerilor. Unii au curajul de a se îndrăgosti, riscând mult, alții se aruncă în luptă pentru salvarea comunității în care trăiesc. 

Un eveniment inedit pentru festival este și piesa de teatru Signor Pantalone și dragostea în regia lui Gabriel Apostol, un spectacol de mare succes care arătă abilitățile studenților în comedie fizică, improvizație, dezvoltarea personajului și manipularea păpușilor. 

"Festivalul STOP CADRU este o experiență creată și implemenată de oamenii din Curtea de Argeș pentru comunitatea lor. Curtea de Argeș are o viață culturală intensă, facilitată deseori de Centrul de Cultură și Arte „George Topîrceanu”, care este și în acest an partenerul festivalului. 

Le mulțumim partenerilor și sponsorilor noștri care ne sunt alături și cred în noi în ceea ce facem. 

Parteneri: Atelierul de print, DOMA Grup, Conim Partners (www.conim.ro), AMIQ (București), Adrian Grigore (Grig), Electroutil 2002 S.RL., Ovidiu Dina

Cu sprijinul: Centrul de Cultură și Arte „George Topîrceanu”, CNC, UCIN.

Organizator: Asociația STOP CADRU

Vă invităm să explorați mai departe programul festivalului și toate informațiile despre filme și juriu pe linkurile de mai jos. 

Mai multe informații puteți găsi pe pagina de Facebook: @ stop.cadru.international.film.festival

Web: www.stopcadrufilmfestival.ro", transmit organizatorii. 

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.