port traditionalLa Mioveni se simte şi se trăieşte româneşte. Iar asta s-a văzut și duminică 14 mai, cu ocazia Zilei Națională a Portului Tradițional din România, o manifestare tradițională, ce are rolul de a promova portul şi tradițiile românești. Iar timp de mai multe ore, în centrul orașului Mioveni a fost o minunată animație și o varietate superbă de costume tradiționale populare, purtate cu mândrie și bucurie de la copii de 7-8 ani până la adulți. Și asta deoarece Ziua Națională a Portului Tradițional din România a fost marcată la Mioveni printr-o superbă paradă la care au participat mii de reprezentanți de toate vârstele din toate cele 102 localitați ale județului. Acestora li s-au alăturat reprezentanți din județele Brașov, Brăila, Vâlcea, Dâmbovița, Teleorman, Gorj, Sălaj.

Evenimentul a început cu o paradă a portului tradițional specific fiecărei zone, la care au participat peste 3.000 de persoane de toate vârstele. Sărbătoarea de la Mioveni a continuat cu momente artistice ce au cuprins dansuri populare din diferite zone ale județului, inclusiv deja celebrul căluș.

Iar primarul Ion Georgescu, a dovedit, prin organizarea impecabilă a evenimentului, că este constant atașat de valorile și simbolurile tradiționale. Și, alături de primarul Ion Georgescu și de echipa sa de profesioniști de la Primăria Mioveni, Centrul Cultural Mioveni și Centrul Județean de Cultură și Arte Argeș au dovedit o implicare ireproșabilă în reușita acestui eveniment cu adevărat de neuitat.

Îndemnul adresat de organizatori participanților la evenimentul de la Mioveni a fost unul foarte inspirat: „Să scoatem straiele din lada de zestre și să arătăm lumii întregi că noi păstrăm tradiția în România de la Argeș”.

Și prin tot ceea ce s-a văzut și simțit duminică 14 mai s-a demonstrat pe deplin că tradițiile adevărate nu se uită vreodată la Mioveni și în Argeș și că portul tradițional este un tezaur al județului, un tezaur ce este promovat și susținut frecvent cu fapta. Un exemplu de urmat și de alte județe din România.

portport 01port 04

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.