preotiArhiepiscopia Argeșului și Muscelului a organizat luni 3 aprilie sesiunea de primăvară a examenului de capacitate preoțească. Au participat 17 candidați, absolvenți de studii teologice, care doresc să ocupe prin concurs un post clerical în cadrul Eparhiei și îndeplinesc condițiile canonice statutare și regulamentare bisericești.

Examenul s-a desfășurat în Sala Arhiepiscopală ,,Sfântul Mitropolit Iachint de Vicina” din incinta Protoieriei Pitești. Comisia formată din profesori universitari de la Facultatea de Teologie, Litere, Istorie și Arte, precum și din clerici din cadrul Centrului Eparhial, a fost prezidată de ÎPS Calinic, arhiepiscopul Argeșului și Muscelului. Examenul a constat în susținerea unei probe scrise, urmată de o evaluare orală. Au fost verificate cunoștințele de dogmatică, morală, catehetică, omiletică, muzică bisericească, drept canonic, liturgică și administrație parohială ale candidaților.

Conform metodologiei cei promovați vor avea posibilitatea să candideze pentru un post clerical vacant din cadrul Eparhiei Argeșului și Muscelului. La ora actuală, în Argeș sunt aproximativ 800 de preoți, după cum a precizat pentru FinanciarPress.ro arhimandritul Caliopie Ichim.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.