eroii-pod-jiu.jpgSâmbătă, 21 ianuarie 2023, de la ora 18:00, la Cinematograful de artă „București”, rulează, în premieră, filmul „Pasagerii nopţii” / „Les passagers de la nuit”, în regia lui Mikhael Hers, cu Charlotte Gainsbourg, Quito Rayon Richter, Noee Abita, Thibault Vinçon și Megan Northam în rolurile principale.

Evocând nostalgic atmosfera anilor ’80, „Pasagerii nopții” militează discret pentru ideea că suntem definiți prin felul cum ne purtăm unii cu ceilalți, gesturile și reacțiile noastre fiind cele care pot schimba viețile altora.
Prețul unui bilet la acest film este de 8 lei, cu reduceri de 50% pentru studenți și pensionari și de 75% pentru elevi.

Duminică, 22 ianuarie 2023, de la ora 18:00, la Cinematograful de artă „București” va fi proiectat filmul „Gata Oricând – Eroii de la Poarta Jiului”.

Regizat de Sergiu Prodan și Silviu Tripăduș, cu ajutorul Centrului Național al Cinematografiei, filmul istoric „Gata oricând! – Eroii de la Podul Jiului” face parte din trilogia „Gata oricând!”, dedicată cercetașilor care au luptat în Primul Război Mondial. În rolurile principale îi vom regăsi pe Liviu Cheloiu, Emanuel Cercelaru, Robert Cercelaru, Cătălina Romaneț și Daniel Nuță.

Inspirat din faptele de vitejie ale bunicilor și străbunicilor noștri, filmul prezintă întâmplări reale, aducându-i în atenția publicului românesc pe eroii de la Podul Jiului, cei care au marcat o parte importantă din istoria Primului Război Mondial:

„Dacă nu vrem să ştim cine ne-au fost bunicii şi străbunicii, nu avem nevoie de filme istorice. Dacă nu ne interesează ce au făcut acei oameni de ne-au lăsat nouă o ţară moştenire, nu avem nevoie de filme istorice. E foarte important. De ce? Pentru că în orice subiect de film istoric se află un sâmbure de mândrie naţională. Dacă este sădit când trebuie, va da roade” - Barbu Silviu Tripăduş, regizor.

Prețul unui bilet la acest film este de 6 lei, cu reduceri de 50% pentru studenți și pensionari și de 75% pentru elevi.

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.