necropola regala

Până la finalul acestui an, la Necropola Regală de la Curtea de Argeș vor fi aduse rămășițele Principilor Mircea și Nicolae, doi dintre cei șase copii ai Reginei Maria și Regelui Ferdinand. Informația a fost confirmată pentru FinanciarPress.ro de către arhimandritul Caliopie Ichim, care ne-a precizat ca data exactă va fi stabilită în urma mai multor discuții cu Casa Regală.

Principele Nicolae s-a stins din viață în 1978 la Madrid și a fost înmormântat la Lausanne, în Elveția. Principele Mircea a murit de febră tifoidă în 1916, la doar trei ani și nouă luni. Rămășițele sale se află de peste șapte decenii în capela Castelului Bran, fiind aduse acolo de la biserica Cotroceni în 1941 de către sora sa, Principesa Ileana.

În necropolă au fost înmormântați regele Mihai I (16 decembrie 2017) și regina Ana (13 august 2016). Tot aici au fost reînhumate rămășițele pământești ale regelui Carol al II-lea, respectiv ale reginei Elena, rămășițe aduse în țară în 2003 de la Lisabona respectiv de la Lausanne în 19 octombrie 2019 și depuse în Paraclisul Bisericii Sfinților Petru și Pavel, aflat în imediata apropiere a mănăstirii.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.