spiridonSpiridon Voinescu, unul dintre cei mai apreciați și experimentați jurnaliști ai Argeșului, este și un talentat poet. Iar joi 24 martie, în prezența a zeci de invitați, printre care s-au numărat Ion Mînzînă-președintele CJ Argeș, prefectul Radu Perianu și Cristian Gentea- primarul Piteștiului, Spiridon Voinescu și-a lansat al patrulea volum de poezii, intitulat ”Trecutul viitor” și publicat la Editura InfoRapArt din Galați. Un volum prefațat de către criticul și istoricul literar Nicolae Mecu, argeșean la origini, actualmente cercetător științific la Institutul de Istorie și Teorie Literară „G. Călinescu” al Academiei Române și profesor îndrumător asociat al Școlii doctorale a Facultății de Litere la Universitatea din București.

”Spiridon Voinescu este de o sinceritate absolută în această carte, nu se preface. Eu însămi m-am regăsit în poezia lui”, a spus Denisa Popescu, o voce erudită și avizată a culturii argeșene.

Iată ce spune și Nicolae Mecu despre jurnalistul-poet Spiridon Voinescu: ”Ca limbaj, refuzând închiderea solilocvială dusă la extrem de poezia modernă, Spiridon Voinescu scrie o poezie al cărei mesaj (căci despre o poezie cu mesaj vorbim) să aibă o audiență lărgită. Pentru poetul călineștean de la extremitatea sud-vestică a fostului județ Muscel, poezia nu se justifică decât dacă ajunge la cât mai multe inimi, le mișcă și le tonifiază. Toate acestea fac din el un autentic artist militant”.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.