isacLuna viitoare, cea de-a 44-a ediție a ”Simfoniei Lalelelor”, cea mai mare expoziție florală din țara noastră, se va desfășura în premieră în Parcul Lunca Argeșului. Datele exacte și programul expoziției vor fi stabilite până la jumătatea lunii martie.

 

În vârstă de 89 de ani, Ilarie Isac, fondatorul ”Simfoniei Lalelelor”, are și acum o energie și o memorie de invidiat. Nu este zi în care Ilarie Isac să nu citească și să nu se documenteze timp de câteva ore. Și mereu aproape cu sufletul de ”Simfonia Lalelelor”, al cărei brevet îl dețin până în 2029, Ilarie Isac are o propunere inedită și pentru ediția din acest an.

 

”Ar fi foarte interesant ca la ediția ce se va desfășura luna viitoare să fie tinere îmbrăcate în ii cu motive florale din toate regiunile țării. Ar fi o Simfonie a Iilor și o Simfonie a Lalelelor deopotrivă și în acest fel am onora și tradițiile populare românești și florile. Aceasta este propunerea mea către Primăria Pitești. Mă bucur că ediția din acest an se va desfășura în Parcul Lunca Argeșului, o oază de verdeață. Sunt și voi rămâne mereu atașat de Simfonia Lalelelor și sper ca la ediția de luna viitoare să nu văd lângă flori și grătare cu mici și bere. Florile trebuie să fie în centrul atenției pe durata expoziției”, a declarat Ilarie Isac pentru FinanciarPress.ro.

Unul dintre cei mai apreciați experți în horticultură din România, Ilarie Isac a absolvit în 1957 magna cum laude Facultatea de Horticultură din București, iar în 1970 a obținut titlul de doctor în științe agronomice.

 

 

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.