floricaVești foarte bune privind Vila Florica de la Ștefănești, locul unde funcționează de la 1 iunie 2020 Muzeul Brătianu și totodată unul dintre cele mai importante obiective turistice și culturale din Argeș. Aceasta, împreună cu domeniul de la Florica, va fi modernizată și reabilitată cu milioane de euro de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei.

Memorandumul privind Nota mandat de negociere a Acordului-Cadru de împrumut dintre România și Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei în valoare de 216 milioane euro pentru susținerea proiectului privind reabilitarea patrimoniului construit și modernizarea a opt clădiri culturale din România, printre care se numără și Vila Florica, a fost aprobat de Guvern joi 28 octombrie.

Iată ce investiții vor fi făcute în țară cu banii de la Consiliul Europei:

A. consolidarea, restaurarea şi modernizarea a 6 clădiri monumente istorice: Muzeul Național de Istorie a României; Teatrul Național şi Opera Română – Cluj-Napoca; Fosta garnizoană militară a Timișoarei în scopul funcționării viitorului Muzeu Național al Revoluției Anticomuniste; Așezămintele „Ion I.C. Brătianu” din București, sediu al Serviciului Colecții Speciale al Bibliotecii Naționale a României; Vila și domeniul „Florica” de la Ștefănești - Argeș, dată în folosința Muzeului Național „Brătianu”; Conacul „Vârnav Liteanu” de la Liteni - jud. Suceava, donat în 2020 de dl. Johannes Sturdza Statului Român.

B. Refacerea și modernizarea clădirii Teatrului Național „Marin Sorescu” Craiova

C. Construirea unui sediu propriu pentru Opera Națională Română – Iași.

Sprijinul financiar al Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei reprezintă 80% din suma totală necesară pentru investiții, costul total net al proiectului fiind estimat la cca. 270 milioane euro, cu o perioadă de implementare de șapte ani.

 

 

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.