premiera_davila.jpg

 

Teatrul Alexandru Davila Pitești cu sprijinul Consiliului Județean Argeș, prezintă sâmbătă, 25 septembrie, ora 19.00 la Sala Studio ”Liviu Ciulei” premiera spectacolului ”Lacrimi albastre sau Moș Crăciun pleacă întotdeauna când se crapă de ziuă”, regia artistică Gabriel Gheorghe.

Spectacolul face parte din proiectul artistic ”Studii la Studio”, un proiect conceput și realizat de actorii Teatrului Alexandru Davila Pitești în perioada pandemiei, care conține o serie de spectacole ce vor avea premiera în această stagiune.

Gabriel Gheorghe, autorul textului și regizorul spectacolului ”Lacrimi albastre sau Moș Crăciun pleacă întotdeauna când se crapă de ziuă”, este unul dintre cei mai buni actori de dramă ai Teatrului Alexandru Davila Pitești. Este actor, scenarist de film și regizor de teatru, iar în acest an a scris și primul text de teatru, devenind astfel și dramaturg.

Inedit este faptul că Gabriel Gheorghe scrie textele special pentru actorii cu care lucrează.

În prezent, se împarte între teatru și film, iar în afara premierei ”Lacrimi albastre sau Moș Crăciun pleacă întotdeauna când se crapă de ziuă”, cât și a piesei “Eu, cea de jos”, un alt proiect artistic care va avea premiera la Teatrul Alexandru Davila Pitești în cursul lunii octombrie 2021, acesta, în calitate de scenarist, pune la punct ultimele detalii alături de regizorul Cătălin Saizescu pentru începerea filmărilor proiectului câștigător în anul 2019 la CNC (Centrul Național al Cinematografiei), filmul “Visul”.

În această stagiune Teatrul Alexandru Davila Pitești va aduce multe noutăți și creații artistice pe scenă pentru publicul iubitor de teatru, adresate în mod special publicului tânăr.

Spectacolul ”Lacrimi albastre sau Moș Crăciun pleacă întotdeauna când se crapă de ziuă” este o tragicomedie ce aparține Secției Dramă a Teatrului Alexandru Davila Pitești.

”Tragicomedia “Lacrimi albastre sau Moș Crăciun pleacă întotdeauna când se crapă de ziuă” este prima mea piesă de teatru scrisă, eu am experiență în scenarii de film. Orice text, indiferent cât de bun ar fi, este doar o înșiruire de cuvinte moarte, fără sufletul minunat al actorilor care îl trăiesc pe scenă. Așadar, trăiască actorii, trăiască teatrul!” (Gabriel Gheorghe, autor și regizor artistic).

După o lungă și obositoare zi de zburat prin nori și ceață, Moș Crăciun - prestator de servicii în domeniul artistic fără prea multe contracte, ajunge în sfârșit pe domeniul bogatului domn Bates pentru a împărți cadourile. Casa însă este goală, copiii care ar fi trebuit să-l întâmpine nerăbdători, gângurind poezii cu drumuri troienite și îngânând cântecele vesele în jurul bradului împodobit, lipsesc! Doar tânărul domn Bates, copilul care nu mai crede în Moș Crăciun, așteaptă venirea Moșului și îi pregătește o surpriză pe care vă lăsăm pe dumneavoastră să o descoperiți.

Din distribuția spectacolului fac parte actorii Secției Dramă, Robert Tudor și Vlad Popescu, acesta are o durată de 70 de minute și se adresează persoanelor cu vârsta peste 14 ani.

Biletele pot fi achiziționate online de pe www.mystage.ro – https://www.mystage.ro/spectacole/lacrimi-albastre-sau-mos-craciun-pleaca-intotdeauna-cand-se-crapa-de-ziua-2732?af=41 şi de la Agenţia de bilete a teatrului.

 

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.