academiaCea mai importantă instituție de cultură și știință din țara noastră, Academia Română numără în rândurile sale și mai mulți argeșeni, toți cu cariere impresionante.

 

Primul dintre aceștia este Ioan Dumitrache, născut la Dârmănești și care din 2018 este secretar general al Academiei Române, for în care a devenit membru titular din 2017. Ioan Dumitrache a urmat cursurile Liceului „Nicolae Bălcescu” din Pitești (1954-1957), urmând mai apoi cursurile universitare la Universitatea Politehnica din București (Institutul Politehnic București), Facultatea de Energetică în anul 1962 și a obținut titlul de Doctor Inginer în Automatică în anul 1970.

 

Un alt argeșean din Academia Română este Mihail Viorel Bădescu, inginer și chimist născut la Bughea de Jos și membru titular din 2017. În perioada 2008-2009 acesta a participat la proiectarea și realizarea primei clădiri pasive de mari dimensiuni din România.

 

Origini argeșene are și academicianul Nicolae Panin, unul dintre cei mai apreciați ingineri geologi din țara noastră. Născut la Cicănești, matematicianul și informaticianul Gheorghe Păun este membru al Academiei Române, din 2008. Cel de-al cincilea argeșean din Academia Română este Nicolae Zamfir, fost ministru al Muncii și directorul Institutului de Cercetare a Calității Vieții. Acesta a fost membru corespondent al Academiei Române din 1991, iar din 2019 este membru titular. Este, de asemenea, preşedintele Asociaţiei Române a Sociologilor.

 

 

 

 

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.