- Sunday, 08 August 2021
- Written by Denis Grigorescu
- Hits: 1010
În perioada 6-8 august, satul Sboghitești din comuna Nucșoara a fost gazda unui altfel de festival organizat de către Fundația Conservation Carpathia și ProPark- Fundaţia pentru Arii Protejate. Este vorba de Făgăraș Fest, ajuns la a doua ediție. Un festival destinat familiilor și tuturor celor care iubesc natura. Câteva mii de persoane din toată țara au fost prezente la Făgăraș Fest, venite din zone foarte diverse, din Bihor și Maramureș până la Neamț ori Constanța. Iar evenimentele au fost foarte variate și captivante, de la ateliere culinare și de țesut organizate de meșterul popular Viorica Olivotto până la tururi culturale pe urmele eroinei Elisabetei Rizea ori spectacole de teatru de păpuși și excursii în natură.
Extrem de urmărite și gustate și la propriu și la figurat au fost show-urile culinare organizate de către familia Pîrvu din comuna Bughea de Jos, cea care deține din 2011 brandul ”Poiana Fermecată”. Iar sub acest brand familia Pîrvu, care a renunțat de 10 ani la joburi bine plătire în corporații, produce zeci de produse foarte gustoase și naturale, de la dulcețuri de lămâie, afine sau fragi până la siropuri de portocale, smochine sau muguri de brad. Pe parcursul show-urilor culinare urmărite de sute de oameni, familia Pîrvu a realizat printre altele și un delicios piept de rață cu dulceață de cireșe amare și morcovi, asortată cu un delicios cocktail Hugo, realizat din prosecco, apă minerală, sirop de soc și frunze de mentă.
Popular Articles
- Most read
Publicitate