lalea 01Piteştiul se poate lăuda începând de vineri 23 aprilie cu o premieră internaţională. Un nou soi de lalea, creat de un experimentat cultivator olandez, poartă numele Piteştiului. Chiar dacă în acest an, din cauza pandemiei de COVID-19, a 44-a ediţie a Simfoniei Lalelelor nu se poate organiza, primarul Cristian Gentea şi echipa sa s-au gândit cumva la un altfel de eveniment floral. Centrul municipiului şi cartierele Piteştiului au fost împodobite cu sute de aranjamente florale. Iar la Primăria Piteşti a fost prezentat primul soi de lalea ce poartă numele unui oraş din afara Olandei.

 

După cum a declarat primarul Cristian Gentea, „Noul soi de lalea poartă numele Piteştiului. Noua lalea are numele oficial Tulipa Piteşti şi va fi vândută în toată lumea. În curând vom începe cultivarea ei şi la Piteşti. Este singura din afara Olandei ce poartă numele unui oraş, fiind vorba aşadar de o premieră internaţională”.

lalea gentea

 

Noul soi de lalea a fost realizat de cultivatorul olandez Franck Timmerman, unul cu experienţă mare în domeniu. „Mă bucur că am putut crea un soi de lalea ce poartă numele Piteştiului, oraş pe care l-am vizitat o dată şi care m-a încântat. Să creezi un nou soi de lalea este o muncă foarte dificilă”.

 

Mai trebuie spus că Tulipa Piteşti va fi tranzacţionată şi la Bursa de Flori din Olanda, cea mai mare de pe glob. Primele fire din noul soi au fost plantate chiar de către primarul Cristian Gentea.

 

Într-o perioadă dură şi plină de evenimente negative, crearea unui soi de lalea ce poartă numele Piteştiului este un eveniment pozitiv necesar, o gură de oxigen şi o pată specială de culoare şi la propriu şi la figurat.

 

 

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.