Lucici.jpg

 

În această noapte s-a stins din viață, fulgerător, maestrul Augustin Lucici, şeful Galeriei  de Artă „Rudolf Schweitzer – Cumpăna” Piteşti –  unul dintre artiștii plastici care au promovat oraşul Piteşti în toată ţara şi în străinătate.

„Un artist fără pereche. A parcurs copios etapele învăţării, venind de fiecare dată cu un spor în opera lui. A avut experienţe în toate planurile (artă, existenţă). A suferit, a iubit, a ştiut să asculte multă vreme şi a scris adevărat când a început să o facă. A învăţat să circule bine pe canalele istoriei artei. Sufletul lui a rămas vrăjit în epoca marilor măiestrii”, în caracteriza un alt mare artist plastic argeșean, regretatul profesor Gheorge Pantelie.

Augustin Lucici s-a născut la 19 februarie 1956, era embru titular al Uniunii Artiştilor Plastici din România și muzeograf, a studiat la Institutul de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu”, Facultatea de Arte Decorative.

„Drum lin spre lumină, iubitul meu soț și părinte…”, a postat pe facebook soția artistului, designerul Stela Lucici.

„Aș vrea să nu scriu asta...

Un mare artist a murit!

Augustin Lucici nu va mai dărui frumusețe!

Bunul Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Condoleanțe familei” a scris și actrița Luminița Borta pe contul său de socializare.

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.