fbi

14 români sunt puși sub acuzare de către FBI și Parchetul din San Diego pentru infracțiuni deosebit de grave, fiind acuzați că în perioada iulie 2020 - august 2022, au acționat în scopul obținerii, în mod fraudulos, de beneficii guvernamentale în statul California, respectiv ajutoare de șomaj administrate de Departamentului pentru dezvoltarea ocupării forței de muncă (Employment Development Department California- EDD). Valoarea prejudiciului se ridică la peste 5,2 milioane de dolari.

Constantin Sandu, unul dintre cei doi lideri ai grupării, a fost arestat în San Diego în martie 2023. Surse judiciare din cadrul Parchetului din San Diego – S.U.A. - au confirmat în exclusivitate că al doilea lider al grupării este David Constantin, în vârstă de 27 de ani, din comuna Merișani, care fugise din America în primăvara acestui an. David Constantin a fost depistat după ample căutări chiar în comuna sa natală, unde avea o casă. Acesta este în prezent în arestul IPJ Argeș, urmând a fi extrădat la începutul lunii decembrie în Statele Unite, unde va fi preluat de către agenții FBI.

 Conform procurorilor americani, David Constantin riscă pentru faptele sale până la 50 de ani de închisoare și plata de daune cumulate de 1,5 milioane de dolari.

David Constantin și Constantin Sandu sunt acuzați de procurorii din San Diego că a pus la punct o schemă de fraudă de proporții privind prestații de asigurări de șomaj din California, destinate să ajute angajații afectați de pandemia de SARS-CoV-2. Cei doi au conspirat cu 214 complici români din California și România pentru a obține în mod fraudulos milioane de dolari în prestații de asigurări de șomaj din California. Pentru a obține banii au creat documente, conturi și companii false, au depus cereri false la Departamentul de Dezvoltare A Forței de Muncă (EDD) din California, ce administra indemnizațiile de șomaj pentru stat.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.