nicolaescu

Miercuri 13 septembrie, procurorii anticorupție au făcut percheziția informatică asupra telefonului mobil al lui Marius Nicolaescu, vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, după cum au precizat în exclusivitate pentru FinanciarPress.ro oficiali din cadrul DNA. Telefonul lui Marius Nicolaescu fusese ridicat joi 7 septembrie, atunci când procurorii DNA au făcut percheziții la mai multe instituții, printre care se numără CJ Argeș și DGASPC Argeș, într-un dosar vizând achiziții trucate de locuințe în valoare de peste 3,5 milioane lei pentru persoane vulnerabile.

Este vorba de cinci case finalizate în vara acestui an într-o zonă foarte căutată din orașul Ștefănești, la doi pași de municipiul Pitești. Casele, achiziționate de către DGASPC Argeș, ar fi urmat să găzduiască mai multe persoane aflate în situații vulnerabile. Locuințele se află în zona Zăvoi din Ștefănești, la doar câteva zeci de metri de râul Argeș și la câteva sute de metri de mall-ul din Pitești.

După cum au declarat surse judiciare pentru FinanciarPress.ro, există suspiciuni că mai mulți angajați din cadrul unor instituții publice din Argeș s-ar fi înțeles cu constructorul pentru a crește prețurile de achiziție legate de locuințele pentru persoanele vulnerabile.

Nicio persoană nu are calitatea de suspect în acest dosar, cercetările fiind efectuate la acest moment in rem - adică asupra faptei.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.