albotaÎn primăvara lui 2023, procurorii DIICOT Pitești făceau numeroase percheziții într-un dosar cu fraude uriașe, ce vizează groapa de gunoi din comuna Albota. Timp de peste un deceniu, sute de familii ce trăiesc în zonă au reclamat mirosurile pestilențiale și fumul degajat, însă angajații de la Garda de Mediu Argeș și Direcția Apelor Argeș-Vedea, ca și ai altor instituții, nu au avut reacție.

Numeroasele cercetări efectuate amănunțit de către DIICOT Pitești au scos la iveală o bombă ecologică și o fraudă uriașă, ce a prejudiciat statul român cu milioane de lei.

Și, după mai bine de un an de cercetări și numeroase documente analizate, ca și probe de sol prelevate, începând de luni 27 mai, zeci de persoane, în special angajați ai instituțiilor publice, sunt chemați ca suspecți la audieri la sediul DIICOT Pitești, principala infracțiune de care sunt suspectați fiind cea de abuz în serviciu, după cum ne-au dezvăluit în exclusivitate surse judiciare.

Iar primul chemat la audieri ca suspect în această dimineață a fost chiar Alex Vâjan, șeful Gărzii de Mediu Argeș. Mai mulți angajați ai Gărzii de Mediu vor fi audiați în cursul zilei de luni 27 mai, iar audierile vor continua și zilele următoare.

V

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.