albota 02După cum v-am informat, în aceste momente mai multe persoane de la Garda de Mediu Argeș sunt audiate la DIICOT Pitești într-un amplu dosar de poluare privind depozitul de deșeuri de la Albota, dosar instrumentat de DIICOT Pitești. Vă prezentăm detalii în exclusivitate din acest dosar de proporții.

Conform anchetatorilor, începând din 2012, o grupare infracțională din Argeș a raportat fictiv mii de tone de deșeuri reciclate, pentru a primi sume extrem de mari de la statul român. Prejudiciul este unul uriaș, de peste 20 milioane de lei. În realitate, deșeurile nu erau reciclate, ci doar depozitate neconform legii chiar la depozitul de deșeuri de la Albota.

În total, prejudiciul se ridică la peste 20 de milioane lei, iar Adminstrația Fondului pentru Mediu s-a constituit deja parte civilă.

Conform numeroaselor probe de sol și de apă ridicate în perioada 2020-2023, nivelurile de poluare au fost uriașe în proximitatea depozitului de la Albota, ajungând de câteva sute de de ori peste limitele maxime la amoniu și la azot.

Cu toate acestea, autoritățile județene nu au avut vreo reacție la numeroase sesizări ale cetățenilor.

Iar comisarii de la Garda de Mediu Argeș, deși au făcut zeci de controale în perioada 2019-2022, nu au verificat dacă indicatorii de poluare sunt depășiți.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.