bec

Sub titlul ”Încercare de fraudă electorală sau pură coincidență? În 26 de birouri electorale din Argeș au picat aceiași președinți sau locțiitori la două trageri la sorți”, FinanciarPress.ro a publicat miercuri 24 aprilie un amplu articol în care preciza că zeci de magistrați din Argeș și din alte județe (Dolj, Alba, Giurgiu, Mureș, Ialomița) au constestat în instanțe o decizie arbitrară a Biroului Electoral Central, care a decis reluarea operaţiunilor de desemnare a preşedinţilor Birourilor Electorale de circumscripţie judeţeană şi ai Birourilor electorale de circumscripţie comunală, orăşenească şi municipală din respectivele județe, după ce, în urma unor contestaţii, s-ar fi constatat că în lista magistraţilor fie nu s-a ţinut cont de criteriul apropierii de domiciliu, fie au fost înscrise persoane care nu sunt magistraţi în exerciţiu la Tribunalele județene sau Parchetele de pe lângă Tribunalele județene. Numai că în lege nu se specifică nicăieri că președinții sau locțiitorii birourilor electorale trebuie să fie magistrați în exercițiu doar la Tribunelele județene sau Parchetele de pe lângă Tribunalele județene, așa cum au impus cei de la Biroul Electoral Central. Numeroșii magistrați care au făcut contestațiile acuză că prin restrângerea numărului de magistrați din birourile electorale s-ar încerca de fapt un mai mare control politic al alegerilor.

Și tot FinanciarPress.ro a arătat argumentat că, în mod foarte ciudat, în în 26 de birouri electorale din Argeș au fost desemnați – prin tragere la sorți - aceiași președinți sau locțiitori ca la prima tragere la sorți.

Și-surpriză!- la câteva ore după apariția articolului și după ce am trimis o cerere la Biroul Electoral Central în care precizam neregulile sesizate de magistrați, Biroul Electoral Central a anunțat că se reia procesul de tragere la sorți pentru birourile electorale din Argeș joi 25 aprilie. Iar la tragerea la sorți, ce este în desfășurare la această oră, a venit chiar Vasile Bîcu – președintele Biroului Electoral Central. Numai că din nou tragerea la sorți a președinților și locțiitorilor birourilor electorale din Argeș este una discriminatorie, de la ea fiind excluși procurorii de la DIICOT, DNA și de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Pitești, deși legea nu specifică nicăieri că doar anumiți magistrați pot participa.

Mai trebuie spus că în țară Biroul Electoral Central deja a pierdut în instanță mai multe contestații formulate de către magistrații discriminați.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.