contract-panturescu.jpgPrimarul Constantin Panțurescu a mai semnat luni un alt contract important pentru oraș, pentru ”Servicii de proiectare și inginerie faza SF + faza PT și asistență tehnică, pentru obiectivul de investiții „Creșterea mobilitaţii urbane nepoluante prin investiţii de tip integrat în soluții inteligente aferente Coridorului de mobilitate integrată Sud Vest – Centru (strada Râmnicu Vâlcea – Bulevardul Basarabilor) al Municipiului Curtea de Argeș”. Durata contractului este de 8 luni.
În cadrul acestui proiectul de investiții se vor amplasa stații de închiriere a bicicletelor, dar și rasteluri de biciclete individuale. Astfel, se vor realiza următoarele:
-Sistem de Bike-sharing: Extinderea sistemului de bike-sharing existent prin amplasarea a încă maxim 4 stații automatizate de închiriere biciclete cu un număr de maxim 40 de biciclete. Fiecare staţie automatizată de închiriere biciclete va avea minim 15 locuri de andocare. Pe traseu se vor amplasa și rasteluri pentru parcarea de scurtă durată a bicicletelor cu un număr de minim 20 de locuri.
-Se va construi o pasarelă cu dublu sens pentru pista de biciclete care va face legătura între strada Râmnicu Vâlcea și zona strada 1 Decembrie 1918 și va avea o lungime de aproximativ 1 km.
-De asemenea, vor fi modernizate trotuarele pe o suprafață de 10.000 mp, urmând ca modernizarea acestora să fie realizată diferențiat în funcție de zonă.
”Traficul auto se fluidizează, iar bicicliștii vor avea mai multe piste. Este foarte important și că vom moderniza prin acest proiect trotuarele de pe strada Râmnicu Vâlcea”, a spus primarul Constantin Panțurescu.

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.