pendiuc

Joi 9 martie, la Curtea de Apel Bucureşti ar fi trebuit să se dea pronunţarea în deja celebrul dosar Publitrans, cu nu mai puţin de 14 inclulpaţi, inclusiv Tudor Pendiuc, fostul primar al Piteștiului în perioada 1992-2014. Numai că instanţa a amânat pentru a doua oară pronunțarea, de această dată pentru data de 5 aprilie, după cum ne-au precizat reprezentanții Curții de Apel București.

În urmă cu peste trei ani, pe 12 februarie 2020, 12 dintre cei 14 inculpaţi din dosarul Publitrans au fost condamnaţi de Tribunalul Bucureşti în primă instanţă la închisoare cu executare. Sentinţa a fost definitivă şi a fost atacată cu apel la Curtea de Apel Bucureşti. Tudor Pendiuc a fost condamnat pe fond, la 8 ani de închisoare, în timp ce fiica acestuia, Emanuela Pendiuc, a primit o pedeapsă de 5 ani de închisoare cu executare. Prejudiciul în răsunătorul dosar a fost estimat de procurorii DNA la peste 5 milioane de euro.

 

 

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.