Drum-Expres-Lot-2-viteza-120.jpgCNAIR poate semna contractul pentru proiectarea preliminară a nodurilor rutiere de la Colonești și Suseni pe Drumul Expres Craiova-Pitești după ce Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor (CNSC) a respins, pe fond contestația Like Consulting. Contractul pentru proiectarea nodurilor de la Colonești (jud. Olt) și Suseni (Argeș) pe loturile 3 și 4 Colonești-Oarja-A 1 va fi semnat cu Specialist Consulting, proiectantul pe care Compania de Drumuri l-a desemnat câștigător pe 5 februarie 2024.

 

Decizia CNSC pentru nodurile de la Colonești și Suseni pe loturile 3 și 4 DEx 12 :

Cele trei oferte au venit de la proiectanții  Like Consulting, Specialist Consulting și Total Business Land. La Colonești, descărcarea din lotul 3 în DN 65 este asigurată provizoriu, iar lotul 4 Colonești – Oarja (dar nu până la A 1)  ar urma să fie inaugurat în decembrie 2024, acum fiind la aprox.  45% execuție.

La sfârșitul anului, conform promisiunilor Ozaltin (Turcia) ar urma să fie deschisă circulația pe lotul 1 Craiova-Robănești (lotul 1). Dacă și Aktor va termina lotul 3 de pe Autostrada București Sud (greu, dar nu imposibil), atunci se va putea circula pe Drum Expres și Autostradă de la Craiova la Constanța (cu excepția segmentului Albota-Oarja A 1, parctic nodul rutier DEx 12-A 1 unde încă se lucrează la relocări).

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.