cmc

După mai bine de un an de supravegheri și interceptări, procurorii DIICOT Pitești au reușit să îl prindă în această săptămână pe unul dintre cei mai importanți dealeri de droguri sintetice din Argeș. Acesta locuia fără forme legale în Pitești și comanda lunar din Olanda 1-2 kilograme de 3-CMC, unul dintre cele mai periculoase droguri sintetice și care produc rapid dependență. Pe 15 noiembrie, dealerul a fost prins în flagrant în Pitești în timp ce ridica de la un curier un colet din Olanda ce conținea nu mai puțin de două kilograme de 3-CMC. Din Olanda, drogurile erau cumpărate cu 4-5.000 euro/kilogramul, iar la Pitești și în Argeș se vindeau cu 150 lei gramul, profiturile fiind uriașe.

Alături de dealer au mai fost reținuți pentru 30 de zile alți trei bărbați ce făceau parte din rețea. Traficanții riscă până la 10 ani de închisoare.

Atât la 3-CMC, cât și la 3-MMC, efectele sunt mult mai dure comparativ cu cocaina, consumatorii ”se sparg” mult mai repede. Din păcate, sunt foarte mulți consumatori în rândul copiilor și adolescenților, iar efectele celor două droguri asupra lor sunt foarte nocive, afectând dezvoltarea fizică și psihică. Consumatorii au frecvent palpitații și halucinații. Iar cele două droguri creează foarte rapid dependență.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.