Impreuna-cu-ambasadoarea-----Frantei.JPG

În contextul în care ne aflăm în Săptămâna Francofoniei, deputat Simona Bucura Oprescu, în calitate de preşedinte al Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Francofoniei (APF), a participat la mai multe acţiuni importante.

Pe de-o parte, la sediul Ministerului Afacerilor Externe doamna deputat Simona Bucura Oprescu a participat la Conferința cu tema Le modèle culturel francophone de la Roumanie centenaire - 25 ans de Francophonie institutionnalisée en Roumanie.

Pe de altă parte, la Palatul Parlamentului, doamna deputat a avut o întrevedere cu Ambasadoarea Franţei în România.

Astfel, săptămâna trecută Simona Bucura-Oprescu, președintele Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Franceză din Camera Deputaților, a avut o întrevedere, la Palatul Parlamentului, cu Excelența Sa doamna Michèle Ramis, ambasadorul Republicii Franceze în România.

Evidențiind importanța pe care anul 2018 îl are pentru proiectele de cooperare dintre România și Franța, atât la nivel bilateral cât și multilateral, în baza Parteneriatului Strategic și a Foii de Parcurs, care urmează să fie modificată și adusă la zi, deputatul Simona Bucura-Oprescu și E.S. Michèle Ramis au discutat despre relevanța diplomației parlamentare în susținerea legăturilor dintre cele două țări, precum și despre relațiile culturale și istorice privilegiate.

 Deputatul Simona Bucura-Oprescu a evidențiat activitatea grupurilor parlamentare de prietenie din Camera Deputaților a României și Adunarea Națională Franceză, amintind faptul că, în perioada 12-15 iunie 2018, va avea loc vizita oficială în România a unei delegații parlamentare a Grupului de prietenie Franța-România din Adunarea Națională franceză, condusă de domnul deputat André Chassaigne, președintele grupului. ”Această vizită va reprezenta un moment important pentru abordarea unor teme de interes reciproc, punând totodată și un accent deosebit asupra cooperării economice. Ceea ce ne dorim este întărirea colaborării parlamentare, inclusiv la nivelul comisiilor permanente de specialitate” a subliniat Simona Bucura-Oprescu.

De asemenea, în cadrul întrevederii au fost abordate subiecte legate de tematica UE, cu accent asupra viitoarelor alegeri europene și a modalității prin care cetățenii se pot apropia mai mult de problematicile europene, fiind cunoscut faptul că Franța va iniția, în această lună, un proiect de consultare directă a cetățenilor săi cu privire la viitoarele alegeri europene. 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.