gorecover-Mioveni.jpgÎncă de anul trecut, la stația de epurare a orașului Mioveni, administrată de către S.Ed.C Mioveni, a fost implementată o tehnologie de compostare ecologică, soluție destinată eliminării nămolurilor de la stațiile de epurare, dar și obținerii unui compost de calitate.

Instalația mobilă GORE® Cover System presupune o tehnologie de compostare ecologică, îndeplinind normele europene cu privire la tratarea deșeurilor organice și a nămolurilor de la stațiile de epurare. Mai exact, presupune îmbogățirea nămolului cu un amestec de material energetic și acoperirea cu o prelată specială, semipermeabilă, cu rol de biofiltru și un sistem de aerare. Deoarece nămolul nu poate fi compostat ca atare – fiind dens, nu permite trecerea aerului și nu oferă un raport carbon/azot corespunzător - materialul de intrare se compune dintr-un amestec de nămol cu material structural (lemn tocat, resturi vegetale).

De curând, S.Ed.C Mioveni a achiziționat o mașină profesională de tocat crengile și resturile vegetale rezultate din toaletarea spațiilor verzi din oraș. Materialul astfel rezultat va servi obținerii de compost prin tehnologia GORE Cover.

Compostul este folosit de către angajații S.Ed.C Mioveni pentru îngrijirea spațiilor verzi din oraș, fiind o soluție ecologică și viabilă economic. Compostul substituie o mare cantitate de îngrăşăminte chimice, degrevând societatea de o mare parte de cheltuieli privind investiţia suplimentară pentru industria chimică.

Gore-Cover-Mioveni.jpg

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.