start_up_nation.jpgReprezentanții Fondului Român de Contragarantare (FRC) anunță că vor activa un instrument util antreprenorilor şi fac clarificări de interes pentru beneficiarii Programului START-UP NATION 2018-2019. Astfel, noua valoare a comisionului de garantare de 1,95%, valabil începând din data de 25.07.2019, în cazul actualei ediţii Start-Up Nation şi anunţată de către partenerul FNGCIMM, poate fi redusă, suplimentar, pentru antreprenorii care solicită un credit punte la Banca Transilvania, respectiv CEC Bank, prin completarea unui singur formular (Anexa E), disponibil în aplicaţia pentru finanţare bancară.

Prin acest formular (Anexa E), FRC reduce valoarea comisionului de garantare de la 1,95% până la 1,53%. Practic, comisionul poate fi între 1,63% şi 1,53%, în funcţie de procentul de contragarantare a garanţiei de 60%, respectiv 80%.

FRC garantează un flux operaţional rapid şi eficient ca urmare a implementării unor îmbunătăţiri la infrastructura informatică ce asigură eliminarea erorilor umane asociate efectuării manuale a operaţiunilor de analiză şi generează timpi reduşi de procesare a cererilor.Astfel, în acest moment, o cerere de contragarantare însoţită de documentaţia corectă şi completă, permite un termen de răspuns în maximum 24 de ore.

“Au fost rulate calculele aferente contragarantării şi rezultă că - pentru o contragarantare de 60% din valoarea garanţiei emise de FNGCIMM - beneficiarul va avea un cost final al garanţiei de 1,63% vs 2,48% în prima ediţie a Programului SUN 2017-2018, adică aproape un punct procentual care înseamnă o diminuare de aprox.1500 lei a comisionului plătit la acordarea creditului-punte solicitat pe un an de zile, respectiv o reducere de aprox. 3000 lei pentru o solicitare de finanţare de 200.000 ron pe durata a 24 luni”, a declarat preşedintele FRC, Stere Farmache.

Aceste condiţii sunt valabile de la 25.07.2019, iar FRC urmăreşte prin aceasta aplicarea principiilor de finanţare accesibilă, responsabilă şi sustenabilă.

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.