panouri_fotovoltaice.jpgPentru programul guvernamental prin care românii pot primi până la 20.000 de lei subvenţie pentru montarea de panouri fotovoltaice pe casă, pentru producerea energiei electrice, doar 40 de firme de instalatori se înscriseseră până la începutul săptămânii. În aceste condiții, Administrația Fondului de Mediu a prelungit termenul de înscriere până la 15 martie. Vechiul termen era 1 martie.

“Administrația Fondului pentru Mediu a prelungit sesiunea de înscriere în vederea validării instalatorilor în cadrul Programului privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum și livrării surplusului în rețeaua națională până la data de 15 martie 2019”, se arată într-un comunicat al AFM.

“Înscrierea persoanelor fizice în cadrul programului se va face la unul dintre instalatorii validaţi care au încheiat contract de participare cu AFM, după încheierea etapei de validare a instalatorilor și publicarea listei acestora pe site-ul instituției, numai în interiorul sesiunii de înscriere organizate pentru persoanele fizice și în limita bugetului aprobat”, mai spune AFM.

Ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, a declarat săptămâna aceasta, într-o conferinţă de presă, că ministerul are la dispoziţie un buget de 100 de milioane de euro prin Programul Operaţional Regional pentru montarea de celule fotovoltaice la peste 60.000 de unităţi locative din ţară. În programul de instalarea a panourilor fotovoltaice, persoanele fizice pot primi o subvenţie de 20.000 de lei dacă îşi instalează un sistem fotovoltaic. Potrivit programului, finanţarea nerambursabilă pentru această achiziţie este de 90 %. Fiecare panou fotovoltaic are o putere instalată de 3 kW, iar fiecare gospodărie va putea să folosească energia electrică produsă de panoul fotovoltaic, în timp ce surplusul va putea fi distribuit în reţeaua naţională.

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.