finante_arges.jpgMinisterul Finanţelor Publice, prin Şcoala de Finanţe Publice şi Vamă (SFPV), vine în sprijinul operatorilor economici care vor să aplice pentru obţinerea unor finanţări prin H.G. nr. 807/ 2014 pentru instituirea unei scheme de ajutor de având ca obiectiv stimularea investiţiilor cu impact major în economie. În acest sens, vor fi organizate în luna august mai multe sesiuni de pregătire, după cum urmează:

săptămâna 1: 13 -14 august;

săptămâna 2: 20 - 23 august;

săptămâna 3: 27- 30 august.

Operatorii economici interesaţi trebuie să completeze un formular şi să îl trimită la adresa de e-mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. Programarea participanţilor va fi realizată în ordinea solicitării, urmând ca SFPV să comunice data si ora la care se va organiza instruirea. În cazul în care unii operatori economici vor solicita să participe la o a doua sesiune, ei vor fi programaţi după cei care sunt la prima solicitare, în limita locurilor disponibile.  Fiecare operator economic va putea trimite la instruire maxim 2 reprezentanţi, respectiv: 2 persoane din partea societăţii aplicante sau persoană din partea societăţii aplicante şi cealaltă din partea societăţii consultante.

Ministerul Finanţelor Publice a modificat şi a completat H.G. nr.807/ 2014 pentru instituirea unor scheme de ajutor de stat având ca obiectiv stimularea investiţiilor cu impact major în economie. Principalele modificări se referă la:

-diminuarea nivelului minim al investiţiei de la 10 mil. euro la 3 mil. euro;

-modificarea mecanismului de depunere a cererilor de finanţare, acestea urmând a fi depuse în sesiune continuă;

-renunţarea la selecţia proiectelor pe bază de punctaj, fiind selectate acele proiecte care îndeplinesc criteriile şi condiţiile de eligibilitate;

-simplificarea planului de investiţii aferent proiectului;

-posibilitatea demarării proiectului de investiţii după depunerea cererii de acord pentru finanţare.

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.