transportatori.JPGGuvernul a aprobat normele de aplicare a schemei de ajutor de stat la accizele la motorină utilizată de transportatori, conform purtătorului de cuvânt al Executivului, Nelu Barbu.

"Este vorba de acea schemă de ajutor de stat ce vine în sprijinul operatorilor economici care efectuează transport rutier de mărfuri în cont propriu sau pentru alte persoane, precum şi transport de persoane regulat sau ocazional, exclusiv transportul public local de persoane. Este un subiect despre care noi am mai discutat într-un briefing de presă în momentul în care a fost adoptat actul iniţial, această Hotărâre prevede normele metodologice de aplicare", a spus Barbu.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a precizat că ajutorul de stat va fi acordat "sub formă de sume nerambursabile alocate de la bugetul de stat, după aprobarea cererii de restituire a accizei de către Autoritatea Rutieră Română, plata fiind efectuată de către Ministerul Finanţelor Publice".

Astfel, returnarea accizei se va face retroactiv începând de la 30 martie 2018, iar schema este valabilă până la 31 decembrie 2020 până când se vor emite deciziile de aprobare a cererilor de restituire a accizei pentru motorină cumpărată până la data de 31 decembrie 2019. “Baza de calcul o ştiţi, dar o reiau, reprezintă cantitatea de motorină exprimată în litri, suma de restituit se stabileşte prin diminuarea cu 183,62 de lei pe mia de litri, respectiv cu 217,31 de lei pe tonă a nivelului standard prevăzut pentru motorină. Se poate restitui această acciză după fiecare trimestru calendaristic. În acelaşi timp, Autoritatea Rutieră Română a simplificat şi condiţiile şi procedura prin care se oferă acest ajutor, această schemă de ajutor de stat, se reduce numărul de documente, dar şi termenul de analiză a dosarelor de la 45 de zile la 35 de zile lucrătoare", a explicat Nelu Barbu.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.