Proiecte-Mioveni.jpgMiercuri, 5 octombrie a.c., la Centrul Cultural Mioveni, de la ora 10.00 va avea loc lansarea oficială a primului Proiect Pilot şi a primului Centru de Instruire din România, ce sunt destinate compostării nămolurilor de epurare cu tehnologia Sistemului GORE Cover.

La eveniment vor participa specialişti în domeniu, oficialităţi locale şi judeţene.

După lansarea celor doua proiecte, invitaţii se vor deplasa la Staţia de Epurare a oraşului Mioveni.

Reamintim că în cadrul Stației de Epurare, gestionată de SC S.Ed.C. Mioveni, au fost implementate un Proiect Pilot şi un Centru de Instruire pentru compostarea nămolului provenit în urma procesului de epurare a apelor menajere de pe raza orașului. Pentru realizarea acestuia a fost nevoie de colaborarea cu specialiști în domeniu, din U.E., precum și de o soluție inovatoare de compostare, unică în România – Tehnologia GORE Cover.

Această tehnologie de compostare reprezintă o soluție ecologică ce îndeplinește normele europene privind tratarea deșeurilor organice și a nămolurilor de la stațiile de epurare, care presupune îmbogățirea nămolului cu un amestec de material energetic și acoperirea cu o prelată specială, semipermeabilă, cu rol de biofiltru și un sistem de aerare.

Special proiectată pentru tratarea deșeurilor biodegradabile la nivel industrial, membrana microporoasă folosită creează un microclimat constant care accelerează procesul de descompunere.

În combinație cu sistemul de aerare, creează condiții ideale de compostare pentru descompunerea aerobică a deșeurilor organice, în același timp reținând eficient până la 97% din mirosuri și alte emisii gazoase și până la 99% din microbi și praf.

Sub control automatizat, sistemul funcționează autonom, timp de opt săptămâni, până la obținerea unui compost de foarte bună calitate.

Evenimentul este organizat de către Primăria Mioveni şi S.C S.Ed.C Mioveni, în parteneriat cu Asociaţia "Pentru o Apă Curată" şi Iridex Group Plastic.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.