Transport-metropolitan-Bascov.jpgDiscuțiile cu privire la transportul metropolitan în localitățile învecinate municipiului Pitești par a fi interminabile. De ani buni se vorbește de acest lucru, însă nimic nu s-a concretizat din cauza legislației care este incertă. Dar și așa, reprezentanții primăriilor Pitești și Bascov se pare că au ajuns la un consens și la o variantă de transport metropolitan realizat de autobuzele ″Publitrans 2000 SA″, societate a Consiliului Local Pitești. 

Primăria Bascov a solicitat ca Linia 2 a Publitransului să meargă către Râmnicu Vâlcea până în localitatea Valea Ursului și către Curtea de Argeș, până la limita cu comuna Merișani. Reprezentanții Primăriei Pitești spun că acest lucru este posibil numai dacă Primăria Bascov va subvenționa transportul călătorilor din comună, condiție pe care aceștia ar fi acceptat-o, în cele din urmă. Chiar dacă la început, reprezentanții Primăriei Bascov nu au fost de acord cu această condiție, într-un final, au înțeles că altă variantă nu au de ales pentru că transportul în Pitești este subvenționt și astfel s-ar fi crea inechități. 

Și primarii din Mărăcineni și Micești s-au arătat interesați de varianta transportului metropolitan subvenționat. Aceștia doresc chiar și achiziția unor autobuze electrice pentru acest traseu, dar rămâne de văzut. 

Cert este că localitate Bascov ar putea fi în curând tranzitată de autobuzele Publitrans.

,,Reprezentanții Primăriei Bascov insistă foarte mult ca linia 2 să meargă până în anumite puncte din comuna lor și ar fi foarte bine ca acest lucru să se întâmple. Vom veni în Consiliul Local cu un proiect de hotărâre în acest sens, dar cu condiția ca ei să suporte subvenția călătorilor de pe teritoriul comunei lor. În acest sens mai insistă foarte mult reprezentanții primăriilor Mărăcineni și Micești”, a precizat primarul municipiului Pitești, Cornel Ionică. 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.