Admitere-Poliie.jpg

 

Ministerul Afacerilor interne a aprobat calendarul de admitere pentru școlile de Poliție, Jandarmerie și Protecție Civilă. În acest an sunt disponibile 2.403 locuri, înscrierile se fac între 15-28 februarie, iar proba scrisă se va ține pe 27 martie 2021. MAI a transmis că, în perioada 15 februarie – 17 aprilie 2021, se organizează o sesiune de admitere în cele șase unități de învățământ, şi anume:

– Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina

– Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca

– Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „Avram Iancu” Oradea

– Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgăşani

– Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni

– Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldeşti

Numărul de locuri la Poliție, Poliția de Frontieră, Jandarmi, Pompieri și Protecție Civilă este repartizat după cum urmează:

– 1.483 pentru agent de poliţie

– 220 pentru agent de poliţie de frontieră

– 400 de locuri pentru subofiţer de jandarmi

– 256 pentru subofiţer de pompieri şi protecţie civilă

– 22 de locuri pentru specializarea maistru militar auto.

„Persoanele care îndeplinesc condiţiile şi criteriile necesare pot depune cererea de înscriere în perioada 15 februarie – 28 februarie, în funcţie de specializarea aleasă – poliţie, poliţie de frontieră, jandarmerie, pompieri, maistru militar. Cererile de înscriere se depun la structurile de resurse umane din cadrul inspectoratelor judeţene de poliţie, de jandarmerie sau pentru situaţii de urgenţe, precum şi inspectoratele teritoriale ale poliţiei de frontieră, precum şi la structurile de resurse umane ale Inspectoratelor Generale în funcţie de domiciliul sau reşedinţa înscris/ă pe cartea de identitate”, a transmis MAI.

Candidaţii care au optat pentru Poliţie, Jandarmerie sau Poliţie de Frontieră vor fi repartizaţi pentru evaluarea performanţei fizice pe 7 centre zonale, în funcţie de domiciliu, indiferent de opțiune, cei din Argeș urmând să se prezinte la centrul de la  Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” din București.

Distinct, candidaţii care au optat pentru admiterea în Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldeşti, vor susţine toate probele de concurs la sediul acestei unităţi de învăţământ, potrivit calendarului general valabil pentru toate specializările, informează autoritățile.

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.