Sorin-Sorescu.JPG

 

Sorin Sorescu, directorul DSVSA Argeș, a anunțat astăzi printr-un comunicat de presă că instituția pe care o coordonează a achiziționat cu fonduri europene un aparat RCT- PCR care poate fi folosit și în diagnosticarea prezenței virusului SARS COV 2. În acest fel, mulțumită achiziției de la DSVSA, capacitatea de testare la nivelul județului Argeș poate fi mărită. Șeful DSVSA a ținut să precizeze că instituția pe care o conduce dispune atât de spațiile necesare, cât și de personalul abilitat pentru a se implica în gestionarea crizei sanitare la nivelul județului Argeș.

„DSVSA Argeș anunță achiziționarea aparatului RCT- PCR, proiect finanțat din fonduri europene prin măsură sM 5.1.P.N.D.R. în valoare totală de 100 000 euro. Aparatura a fost livrată la sediul DSVSA Argeș în data de 23.12.2020 și va fi instalată în Laboratorul Sanitar Veterinar al instituției într-un spațiu nou renovat și amenajat, care respectă toate condițiile de biosecuritate aferente analizelor ce vor fi efectuate. DSVSA Argeș va putea efectua prin darea în folosință a acestui aparat atât analize de laborator în vederea detecției virusului Pestei porcine africane, cât și în diagnosticarea prezenței virusului SARS COV 2. Menționăm faptul că instituția noastră deține personal cu înalta calificare pentru efectuarea acestor tipuri de analize.”, se arată în comunicatul de presă.

Sorin Sorescu: „Avem spații special amenajate și personal instruit pentru utilizarea aparatului RCT- PCR”

„Avem în vedere, în funcție de necesitatea DSP-ului, să venim cu acest aparat în sprijinul colegilor de acolo, mai ales că noi avem spațiul deja amenajat în vederea utilizării acestui aparat. Și vreau să vă spun că este amenajat după toate standardele, avem cinci încăperi alocate pentru acest lucru care, repet, sunt organizate și amenajate după toate cerințele în vigoare. Și dacă tot vorbim despre standarde și proiecte europene, vreau să vă spun că mai avem un astfel de proiect pentru dotarea cu o mașină 4x4 cu troliu pentru a recolta mistreții afectați de pesta porcină africană care sunt în zone greu accesibile, precum și un dezinfector cu furtun, cu prelungitor, dezinfector care va permite lucrul de până la 30 de metri distanță pentru a se face dezinfecția la locurile contaminate în urma descoperirii unor cadavre de mistreți uciși de pesta porcină africană. Revenind la aparatul RCT- PCR, vreau să precizez că avem inclusiv personal autorizat să lucreze cu el, personal instruit la Institutul „Matei Balș” din București, deci cu atât mai mult ne putem implica în lupta anti Covid la nivel județean.”, a declarat directorul Sorin Sorescu pentru Financiarpress.

CONTACT

E-mail: office@financiarpress.ro