DridiDacia.jpg

 

România are în continuare potenţial pentru a atrage noi investiţii în industria auto, dar în special când vine vorba de componente. Când vine vorba de a atrage noi producători, toţi care au luat în calcul piaţa locală s-au reorientat către Ungaria sau Slovacia, ţări unde deja există o infrastructură de transport bine dezvoltată, dar sunt şi în proximitatea marilor pieţe europene.

„Sunt multe investiţii atrase în România. Avem companii din Germania, din Franţa care investesc pe plan local. Multe companii sunt interesate de România deoarece este în UE. Există o dezvoltare. Industria auto este o bijuterie pentru România. Trebuie investit în continuare în învăţământul dual, în infrastructură şi trebuie redus importul de maşini rulate. Sunt multe ţări care acum caută reindustrializarea. În România trebuie să protejăm industria, să o facem mai profundă prin integrarea locală“, a spus Christophe Dridi, preşedintele şi directorul general al Automobile Dacia.

Grupul Renault a investit în total în ultimii 20 de ani mai bine de 3 miliarde de euro.

 

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.