Virgil_baciu1.png

Comuna Corbi, localitatea străbătută de râul Doamnei, este una dintre cele mai frumoase localități ale județului Argeș. Însă, din păcate, până la venirea lui Virgil Baciu în funcția de primar, ceilalți edili nu au înțeles să fructifice aceste frumuseți ale naturii, cum de altfel se întâmplă și în alte zone din țara noastră. Auzim frecvent că avem o țară frumoasă, dar aceste frumuseți nu sunt puse în valoare de conducătorii noștri.

Însă, iată că mai sunt și conducători care au viziune și folosesc eficient orice oportunitate pentru a pune în valoare potențialul turistic pe care îl au unele zone din România.

Un astfel de exemplu este primarul comunei Corbi, Virgil Baciu, care în cei 8 ani de mandat a făcut numeroase demersuri soldate cu succes ca să-și promoveze comuna. Iar în acest sens putem aminti târgurile de turism la care a participat, aducerea a numeroși oameni de afaceri în Corbi prin programul „Antreprenorești – Adoptă Un Sat”, dar cea mai importantă acțiune a lui Virgil Baciu în promovarea comunei Corbi este parteneriatul pe care l-a încheiat cu organizatorii festivalului de rock „Stonebird”. Acest festival a făcut comuna Corbi cunoscută atât în țară, cât și peste hotare, datorită numărului mare de spectatori care au participat la edițiile trecute, peste 10.000.

Sigur, acest demers de promovare al comunei a început după ce infrastructura a fost adusă la un stadiu decent pentru că, din păcate, comuna Corbi stătea rău și la acest capitol. Atunci când Virgil Baciu a preluat funcția de primar în Corbi exista doar un kilometru de asfalt și niciun sat nu era racordat la rețeaua de apă potabilă. Pe când acum sunt peste 27 de kilometri de drumuri comunale asfaltate, toate satele au rețea de apă potabilă, iar două dintre sate au și rețea de canalizare.

# Un nou proiect al primarului Virgil Baciu ce va aduce plus valoare comunei Corbi

Virgil_baciu2.jpg

Acum, însă, după ce a adus infrastructura din satele comunei Corbi la liman, Virgil Baciu se concentrează pe un nou proiect, care cu siguranță va dezvolta comuna și mai mult, având în vedere zonele superbe în care investește în momentul de față.

Este vorba despre modernizarea drumurilor de câmp, drumuri pe care, după cum ne-a declarat Virgil Baciu, pe multe dintre acestea nici cu tractorul nu se mai putea circula. De altfel, încă din primul mandat de primar, Baciu a acordat o atenție și acestor căi de acces pentru ca oamenii să poată să-și muncească terenurile la care nu se mai putea ajunge. În cei 8 ani și ceva, în care Virgil Baciu a ocupat funcția de primar, s-au modernizat aproximativ 50 kilometri de drumuri de câmp.

Însă investiția în modernizarea drumurilor de câmp de la Corbi nu se rezumă doar la faptul că proprietarii terenurilor din zonă pot merge cu orice mijloc de transport să-și muncească terenul, ci Virgil Baciu privește mai departe, având în vedere că drumurile pe care le modernizează în momentul de față se află în niște zone absolut superbe, după cum puteți vedea și în imaginile alăturate.

Mai exact, odată cu modernizarea acestor drumuri, Virgil Baciu speră ca viitoarea administrație locală, având în vedere că acesta nu mai candidează pentru un nou mandat, să prindă terenurile din această zonă în intravilan, la următorul Plan Urbanistic General.

Ce înseamnă acest lucru? Va însemna cu siguranță dezvoltare prin construirea de noi case și chiar pensiuni, având în vedere peisajele superbe de aici.

Totodată, înseamnă și creșterea valorii terenurilor din zonă pentru proprietarii care vor să vândă, doar dacă viitoarea administrație locală îi va continua proiectele actualului edil.

Lucrările la aceste drumuri de câmp din Corbi se execută exact ca la carte. După ce se excavează, se toarnă trei straturi de pietriș, de la dimensiunea cea mai mare până la piatră concasată, fiecare strat fiind compactat.  Am putea spune că nici pe drumurile comunale din alte localități nu vedem astfel de lucrări. Desigur, se poate crede că această localitate dispune de un buget local generos, însă din păcate nu este așa. Dar pentru a putea realiza cât mai multe investiții, Virgil Baciu a ales să facă aceste lucrări în regie proprie, prin închirierea a zeci de utilaje, metodă ce i-a adus economii considerabile la bugetul local.

Așadar, iată un nou proiect ambițios al primarului Virgil Baciu, cel care acum va candida din partea PMP pentru președinția Consiliului Județean Argeș.

CONTACT

E-mail: office@financiarpress.ro