DaciaElectrica.jpg

 

Dacia e într-un moment dificil: vânzările din 2020 au fost afectate și are în pregătire câteva modele noi. Totodată, are și-o mașină electrică pe care vrea s-o lanseze în 2021.

În septembrie ar trebui să fie dezvăluit cel mai nou model Dacia: Sandero 3, construit pe platforma CMF-B, ca noul Clio de la Renault. Totodată, în 2021, în prima parte a anului, ar trebui să vedem lansat oficial modelul Spring, primul model electric al companiei.

Pentru al doilea anunț, sunt acum câteva cifre promițătoare pentru Dacia. Mașinile electrice și hbride au ajuns la o cotă de piață de 6,1% în primele șapte luni ale anului. E aproape o dublare (de la 3,9%) în perioada similară din 2019.

Per total, în primele șapte luni ale anului, înmatriculările de mașini electrice au crescut cu 39%, iar cele ale mașinilor plug-in hybrid cu 115%, concomitent cu o scădere generală a pieței de 34%, notează Automarket. Românii au înmatriculat un număr record de 883 mașini electrice și hibride în iulie, corespunzător unei cote de piață record de 6,9%, potrivit cifrelor comunicate de Asociația Producătorilor și Importatorilor de Automobile (APIA). În acest context, o mașină mai accesibilă de la Dacia va pica cum nu se poate mai bine.

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.