radu_stefan_oprea.jpgMinistrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Ştefan-Radu Oprea, a declarat azi că peste 4.000 de useri s-au înscris în aplicaţia Start-Up Nation 2018 şi au înregistrat deja 1.401 planuri de afaceri, la ora 12:45, la aproape trei ore de la lansarea aplicaţiei Start-Up Nation 2018. "Am lansat astăzi la ora 10:00 aplicaţia Start-Up Nation 2018 şi la ora 10:00 şi două secunde deja primul user se înscrisese pe site", a spus Oprea, într-o conferinţă de presă.

Potrivit acestuia, înscrierea în aplicaţie, cu user şi parolă, este primul pas. Aplicanţii îşi vor crea un cont cu un e-mail care va rămâne valabil pe tot parcursul programului, după care vor primi o confirmare şi trebuie să-şi înscrie planul de afaceri. Aplicaţia va fi deschisă timp de 30 de zile lucrătoare.

Pentru programul din 2017, ultimele plăţi vor fi finalizate joi şi vineri, a adăugat Oprea. Până joi existau un număr de 7.176 de documentaţii de decont depuse. Aplicaţia pentru înscrierea în Programul Start-Up Nation 2018 s-a deschis joi, 27 decembrie 2018, ora 10:00, iar suma maximă nerambursabilă pe care o poate primi un beneficiar este de 200.000 lei, a anunţat Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat (MMACA).

Alocaţia financiară nerambursabilă, de maximum 200.000 lei/beneficiar, poate reprezenta 100% din valoarea cheltuielilor eligibile (inclusiv TVA pentru societăţile neplătitoare) aferente proiectului. Pot beneficia de prevederile Programului Start-Up Nation 2018 societăţile înfiinţate după data de 30 ianuarie 2017, care activează în domeniul producţiei, industriilor creative, serviciilor şi comerţului. Pentru a participa la program, societăţile trebuie să creeze cel puţin un loc de muncă cu normă întreagă pe perioadă nedeterminată şi să menţină locul de muncă ocupat cel puţin doi ani după finalizarea implementării proiectului.

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.