pensie_privata.jpgFondurile de pensii private obligatorii aveau active în valoare de peste 52,26 miliarde de lei, la 30 aprilie 2019, în creştere cu 21,42% faţă de nivelul existent în luna similară a anului trecut, potrivit datelor Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

Titlurile de stat deţin cea mai mare pondere în cadrul activelor, de 30,06 miliarde de lei, respectiv 57,52%. Pe locul doi de află acţiunile, cu 9,96 miliarde de lei (19,07%). Depozitele bancare se situează pe locul al treilea din acest punct de vedere, cu 4,75 miliarde de lei, respectiv 9,10% din totalul activelor. Conform datelor ASF, valoarea activului total al fondurilor de pensii de la Pilonul II era de 52,267 miliarde de lei, la 30 aprilie 2019, iar valoarea activului net era de 52,255 miliarde de lei.

Fondurile de pensii private obligatorii aveau 7,32 milioane de participanţi. Conform datelor ASF, de la începutul colectării în sistem au fost virate contribuţii pentru 7,19 milioane de participanţi. Pe pilonul II sunt active următoarele fonduri de pensii: Metropolitan Life Pensii, Aripi, AZT Viitorul tău, BCR, BRD, NN şi Vital.

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.