danut_dinu.jpgDupă cum știm PNL Argeș se află în perioada selecției pentru desemnarea candidatului pentru postul de primar al munipiului Pitești. În această cursă s-au înscris mai mulți candidați care urmează să treacă unele teste, printre care și sondajul de opinie, cel care atârnă cel mai mult în luarea deciziei.

Printre doritorii de a fi candidat al PNL Argeș pentru postul de primar al municipiului Pitești se află și Dănuț Dinu, fost polițist, actualmente consilier local independent.

La drept vorbind, Dănuț Dinu are și cele mai multe șanse de a ajunge candidatul PNL la Primăria Pitești având în vedere popularitatea de care se bucură, cel puțin în mediul online. Numai că, această candidatură  a lui Dinu la Primăria Pitești din partea PNL ridică mari semne de întrebare dacă privim mai în amănunt la anumite lucruri.

Din capul locului spunem că am fost susținătorii lui Dănuț Dinu și am militat ca acesta să fie candidatul liberalilor la Pitești din dorința de a avea o opoziție mai puternică, luând în calcul popularitatea acestuia care s-ar fi putut transforma în procente serioase pentru opoziție. Însă acum nu mai suntem de aceeași părere având în vedere ultimele episoade din viața politică a lui Dănuț Dinu.

#Dănuț Dinu, liberalul libertin

Astfel, lăsând la o parte episodul angajarii soției lui Dănuț Dinu la Primăria Pitești, nu putem să nu observăm și alte derapaje  ale acestuia în viața sa politică.

Chiar aseară a avut loc un episod ce seamănă mai mult cu o tradare a partidului către care tinde să se ducă Dănuț Dinu. Mai exact, aseara în cadrul ședinței Consiliului Local Pitești s-a dezbătut un proiect inițiat de consilierii PNL, proiect destul de necesar pentru Pitești care presupune finanțarea de către Primărie a învățământului dual. Concret,  consilierii liberali au propus ca elevii înscriși la clasele de învățământ dual să beneficieze din partea Primăriei de o subvenție a cheltuielilor acestora cu masa și cazarea pentru că în ziua de azi se potrivește perfect sintagma, ,,Meseria, brățara de aur”.

Chiar Inspectorul Școlar General, Dumitru Tudosoiu, consilier local PSD, a spus că este un proiect foarte bun și că îl susține, dar a rugat inițiatorii să îl retragă și să vină cu mai multe amănunte. Numai că, au fost și voci din cadrul consilierilor locali PSD care păreau că se opun vehement acestui proiect inițiat de liberali. Surpriza cea mai mare a venit nu însă de la PSD, ci de la posibilul candidat al PNL la Primăria Pitești. Mai exact, în timp ce consilierii liberali încercau să-i convingă pe cei de la PSD să voteze acest proiect, aceștia din urmă fiind majoritari, Dănuț Dinu a părăsit sala fără nicio explicație. Unde o fi fost urgența de a părăsit Dănuț Dinu sala în mijlocul dezbaterilor pe proiectul liberalilor nu știm, dar probabil acesta va veni cu o explicație mai mult sau mai puțin plauzibilă. Întrebarea se pune cât de mare a fost urgența lui Dănuț Dinu de nu a mai putut aștepta 2 – 3 minute ca să voteze proiectul liberalilor sau cât de mică este demnitatea acestuia.

CONTACT

E-mail: office@financiarpress.ro