baicea_moiceanu.jpgPrimarul din Costești, Ion Baicea, a dezvăluit faptul că ședința din 26 iulie a Adunării Generale a Asociaților a ADI Servsal Argeș, în cadrul căreia s-ar fi hotărât creșterea tarifelor practicate pentru serviciul de salubrizare în județ, nu s-a încheiat cu un vot efectiv din partea primarilor. Asta deși în procesul verbal al ședinței se menționează că: "supus aprobării, planul tarifar este votat cu majoritate de voturi, în forma prezentată mai sus, reprezentantul orașului Costești fiind împotrivă, iar cei ai municipiului Pitești și cei ai comunei Bughea de Sus abținându-se".

Mărirea tarifului s-ar fi făcut, conform primarului Baicea, nelegal, în condițiile în care s-a mai încercat același lucru la ședința din 27 aprilie, când primarii, scandalizați, au părăsit sala înainte de vot. În iulie au venit 68.

"Pe 29 iulie, la trei luni de când s-a cerut creșterea prețului la gunoi, a mai fost o ședință. Dar nu s-a supus la vot și s-a emis o hotărâre a ADI Servsal fără ca primarii să ridice mâna! Eu m-am opus verbal, ca și cei de la Bughea de Sus, așa cum se menționează și în procesul verbal al ședinței. Directorul ADi Servsal era în sală. Sunt primar de 11 ani și așa ceva nu s-a mai întâmplat niciodată. Nu mi se pare nici corect, nici normal, nici legal", susține primarul orașului Costești, Ion Baicea.  

În replică, contactat telefonic, directorul ADI Servsal, Gabriel Moiceanu, spune că la ședință a existat un "consens". Nu spune nimic însă despre o procedură de vot.

"Primarii au propus să nu se facă modificarea tarifelor acum, ci de la 1 ianuarie 2019. A fost propunerea primarilor de la Topoloveni și Mioveni. Apoi a fost un consens mai mult, cu excepția celor care se împotrivesc de obicei", a declarat directorul Moiceanu.

Totuși, cu sau fără vot, persoanele fizice și agenții economici din județ vor plăti de la anul tarife mai mari pentru serviciul de salubritate. Creșterile sunt și de 25%, noile tarife fiind de 100 lei/mc plus TVA pentru agenții economici și instituțiile publice și de 334 lei/tonă pentru colectarea din poartă în poartă a deșeurilor municipale. 

CONTACT

E-mail: office@financiarpress.ro