tigara_electronica.jpgVeste bună pentru cei care folosesc țigările electronice! Senatul a respins, în şedinţa plenului de miercuri, propunerea legislativă pentru modificarea Legii 349/2002 pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun, prin care folosirea ţigaretelor electronice este asimilată ţigărilor obişnuite şi în consecinţă este interzisă în spaţiile publice închise. În favoarea raportului de respingere formulat de Comisia de sănătate şi însuşit de plen au fost exprimate 74 de voturi "pentru", nouă - "împotrivă" şi cinci abţineri.

Conform proiectului de lege, prin fumat "se înţelege inhalarea voluntară a fumului rezultat în urma arderii tutunului conţinut în ţigarete, ţigări de foi, cigarillos şi pipe, precum şi inhalarea voluntară a aerosolilor rezultaţi în urma vaporizării substanţelor cu dispozitive electronice de tip ţigaretă electronică sau dispozitivelor ce încălzesc tutunul fără a produce combustia amestecului".

Propunerea legislativă pentru modificarea Legii 349/2002 pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun va fi dezbătută de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.

CONTACT

E-mail: office@financiarpress.ro