# ,,Terenurile agricole au fost vândute străinilor în proporție de peste 40%, iar acum constatăm că ceea ce nu se poate vinde trebuie «conservat», pentru ca românii, care au mai rămas în țară, să trăiască din mila altora.”

Virgil-Baciu.jpgCrearea Parcului Național Munții Făgăraș, controversatul proiect al Ministrului Mediului, Apelor şi Pădurilor, Cristina Paşca-Palmer, l-a determinat pe primarul comunei Corbi, Virgil Baciu, care conduce una din localitățile afectate de acest proiect, să ia atitudine.

Virgil Baciu spune că a aflat din presă despre acest memorandum, întocmit de Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, ce are ca subiect crearea Parcului Naţional Munţii Făgăraş pe o suprafaţă de aproximativ 2.000 kmp (circa 200.000 ha). Acest parc este proiectat să se întindă pe teritoriul a patru judeţe: Argeş, Braşov, Sibiu şi Vâlcea.

În acest sens, primarul comunei Corbi, într-o postare pe contul său de facebook,  încearcă să prezinte dezavantajele acestui proiect pentru comuna sa și nu numai, având în vedere principala ocupație a oamenilor din zonă.

,,Comuna Corbi deține în proprietate publică și privată suprafața de cca. 2500 ha (pășuni și pădure). Suprafețele de pășune sunt concesionate crescătorilor de ovine din comuna Corbi, fiindu-le de mare ajutor în creșterea oilor, suprafețe care oricum nu fac față numărului total de oi (peste 25.000 capete). În urma discuțiilor cu unii reprezentanți ai crescătorilor de ovine și cu alți cetățeni ai comunei Corbi, am constatat o mare îngrijorare din partea acestora în ceea ce privește viitorul comunității noastre. Având în vedere modul în care memorandumul a fost întocmit și aprobat, fără consultarea comunităților locale din zona de impact, şi lipsa de transparență în promovarea proiectului, ne face să credem că există «ALTE» interese în spatele acestui proiect. Condamnăm și ne opunem cu vehemență, în acest moment, la înființarea Parcului Național Munții Făgăraș”, a  postat primarul comunei Corbi, Virgil Baciu, pe contul său de facebook. 

Virgil-Baciu-Parc-Muntii-Fagaras.png

# ,,PROIECT – NU NE VINDEM ŢARA!”

Numeroasele realizări din comuna Corbi, sub mandatul lui Virgil Baciu, trăirile acestuia în momente emoționante patriotice și proiectele pe care Baciu le susține, reflectă clar un patriotism sincer și puternic.  Cei care îl cunosc pe primarul comunei Corbi probabil că s-au convins de patriotismul puternic al domniei sale, dovadă fiind și numeroasele mesaje de laudă la adresa sa din mediul online. 

Baciu este un militant înrăit al proiectului, care interzice vânzarea terenurilor către străini, mesajul său fiind postat chiar sub genericul, „Proiect – Nu ne vindem țara!”.

În continuarea mesajului de mai sus, primarul comunei Corbi a făcut apel pentru solidarizarea românilor pentru ca înființarea Parcului Național Munții Făgăraș să fie stopat. 

,,Terenurile agricole au fost vândute străinilor în proporție de peste 40%, iar acum constatăm că ceea ce nu se poate vinde trebuie «conservat» pentru ca românii, care au mai rămas în țară, să trăiască din mila altora. Dragi români, solidarizați-vă acestor demersuri și gândiți-vă la viitorul copiilor noștri!”, a mai transmis Virgil Baciu cu privire la acest proiect. 

 

 

 

 

 

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.