radulescu_parlament.jpgDeputatul PSD de Argeș,  Cătălin Rădulescu, susține că preşedintele Klaus Iohannis a cerut la summitul de la Sibiu reprezentanţilor Comisiei Europene ca, în cazul în care Codurile Penale sunt promulgate, să facă presiuni pe Guvernul României, precizând că PSD nu renunţă la modificările aduse acestor Coduri. Reacţia sa vine după ce Comisia Europeană a confirmat că prim-vicepreşedintele Frans Timmermans le-a trimis, vineri, autorităţilor române o nouă scrisoare în care îşi exprimă îngrijorarea faţă de evoluţiile referitoare la statul de drept în România.

"Este evident că ceea ce am perceput noi după summitul de la Sibiu şi ceea ce s-a întâmplat acolo şi ce au perceput şi românii - şi asta o să se arate pe 26 mai prin vot, este faptul că preşedintele Iohannis a cerut probabil şi celor care erau acolo, dar şi Comisiei Europene, prin interpuşi, ca în cazul în care se promulgă Codurile penale sau orice alte modificări pe legile justiţiei sau pe alte chestiuni legate de justiţie, europenii să facă presiuni pe Guvernul României sau prin alte metode ca acest lucru să nu se întâmple. Asta înseamnă că pe preşedintele Iohannis nu-l interesează absolut nimic ce se întâmplă cu România, ce se întâmplă cu românii, ştie că nu o să aibă un alt mandat, este chestiunea aia cu 'după el furtuna'. Aşa cum nu i-a păsat niciodată de ce se întâmplă cu România, i-a păsat de schiat, de scris cărţi pentru copii şi alte prostii. Noi asta am sesizat-o foarte clar, dar transmitem acest mesaj tuturor: acest stat este suveran şi independent, nu este supus niciunui fel de colonizare în viaţa asta", a declarat Cătălin Rădulescu la Parlament.

Întrebat dacă PSD renunţă la adoptarea Codurilor penale, Rădulescu a răspuns: "Dumneavoastră credeţi că noi, Parlamentul României, suntem un fel de păcălici al Europei? Dacă noi am legiferat, aceste Coduri au trecut prin Parlamentul României, după ce am aşteptat 5-6 luni de zile să fie date prin ordonanţe de guvern, le-am dezbătut, le-am votat şi domnul Iohannis trebuia să le promulge. Probabil că dorinţa dânsului de a nu promulga Codurile penale a stat la baza acestui lobby pe care l-a făcut la Sibiu printre mâncărurile nespecifice româneşti. Comisia Europeană, în timp ce mânca la Sibiu somon fumee românesc şi sărmăluţe în foi de viţă româneşti cu domnul Iohannis, mai vorbea şi de faptul că trebuie să dea sancţiuni României. Nu renunţăm la promulgare, Parlamentul României nu renunţă la legiferare"- a completat Rădulescu.

CONTACT

E-mail: office@financiarpress.ro