velcea_jenica.JPGIoana Jenica Dumitru, primarul orașului Ștefănești, a lansat un nou șir de acuze la adresa consilierilor locali PSD, care nu au votat în ședința de CL de joi seară niciun proiect de hotărâre propus de ea. Vă acuz public de rea credință și vă solicit să explicați oamenilor care v-au ales care sunt motivele pentru care vă împotriviți dezvoltării orașului”, a scris primărița pe Facebook, explicând fiecare investiție pe care consilierii ar fi sabotat-o”.

Se pare însă că aleșii locali au avut motivele lor pentru reacția de joi seară. Președintele interimar al PSD Ștefănești, deputatul Nicolae Velcea,  a dezvăluit faptul că un număr impresionant de hotărâri de Consiliu Local au fost date mai mult degeaba în ultimii doi ani, nefiind puse în practică. Se pare chiar că aleșii locali de la PSD i-au cerut socoteală primăriței, cerând răspuns în scris de ce se întârzie anumite investiții, aprobate deja în Consiliul Local. Aceștia nu au primit răspuns nici acum.

Sunt peste 180 de hotărâri de Consiliu Local, de toate tipurile, care nu au fost duse la bun sfârșit. Foarte multe sunt pe investiții, au expirat autorizațiile, certificatele de urbanism. Consilierii locali PSD i-au cerut doamnei primar, punctual, să explice de ce nu au început lucrările, care este stadiul. Cererea au făcut-o pe la începutul lunii iulie și nu au primit nici acum un răspuns. De când sunt eu președintele organizației, din februarie, s-au votat multe hotărâri- pentru străzi, poduri. De exemplu numai strada Negrilești era de 17 miliarde lei vechi de anul trecut, s-a făcut suplimentare, s-au refăcut autorizațiile și lucrarea nu a început nici acum! Zicându-le lumea, luând programul electoral, au comparat cu ceea ce s-a realizat”, ne-a declarat Nicolae Velcea. Liderul PSD Ștefănești a vorbit și despre faptul că infrastructura rutieră este la pământ, în condițiile în care există proiecte și bani la bugetul local. Sunt străzi în Ștefănești pe care dacă mergi câteva sute de kilometri îți rupi mașina, iar tu stai cu fundul pe o grămadă de miliarde? Nu se poate, ai fost și tu parlamentar, nu facem ilegalități, dar să găsim soluția să deblocăm lucrările. În Ștefănești acum, în afară de un trotuar, nu se lucrează la nimic”, susține Velcea.

 

“Sunt străzi pe care îți rupi mașina și tu stai cu fundul pe o grămadă de miliarde?

 

Președintele PSD Ștefănești spune că va încerca să discute cu Jenica Dumitru și să o întrebe ce se întâmplă cu toate aceste proiecte. Velcea susține și că au existat pe ordinea de zi de joi proiecte discutabile, care valorează foarte mult, dar care nu au fost bine fundamentate.

Mi se pare o chestie tâmpită să faci o pistă de biciclete de la Izvorani până la Plută de nu știu câte, 20 de miliarde lei vechi și tu nu ai făcut străzile și investițiile de apă și canalizare.  Nu a venit nici cu notă de fundamentare, doar drumul este al Primăriei. Iar proiectele sunt plătite în funcție de valoarea lucrării, dar cum o estimezi, din experiență? E o chestie de logică. Ne înhămăm la multe proiecte și nu începem niciunul! Nu mai spun de finalizare! Iar rectificarea bugetară vine acum și având excedent bugetar, Ștefăneștiul nu va primi nimic. Măcar să le explice consilierilor de ce nu s-a făcut, să vedem motivația pentru fiecare caz în parte. Săptămâna viitoare vreau să am o discuție foarte serioasă cu dânsa, dacă o vrea să participe și cu consilierii în care să-i spun: ce aveți de gând? Nu o întreb în calitate de deputat sau președinte interimar al PSD Ștefănești, ci în calitate de cetățean al orașului. Voi face o analiză clară și doamna primar trebuie să explice de ce nu s-a făcut. Eu nu o acuz pe doamna primar, încă este membru PSD, deși i s-a ridicat sprijinul politic”, a spus Nicolae Velcea.

CONTACT

E-mail: office@financiarpress.ro