daciat.jpgProgramul de lansări al mărcii Dacia a fost perturbat serios de dificultățile financiare ale companiei Renault, de scăderea bruscă a pieței de automobile din Europa și, acum, de epidemia de coronavirus. Cu toate acestea, planul lansărilor trebuie continuat, pentru ca produsele să rămână competitive în momentul în care economiile încep să-și revină.
Dacia are pentru acest an mai multe lansări programate. Acum, publicația franceză Caradisiac aduce informații noi, fără a preciza sursa, date care confirmă informațiile privind lansările Dacia din perioada următoare.
Primele noutăți vor veni din zona monovolumelor și comercialelor ușoare, unde Dacia are un tandem, Lodgy și Dokker care contrastează. La Salonul Auto de la Paris, noutatea cea mai importantă pentru Dacia va fi Sandero, pe care l-am putut vedea deja cu camuflaj. Cel mai vândut automobil din gama Dacia și cel mai vândut automobil din Renault Group, dacă adunăm și vânzările sub sigla Renault din America de Sud, Africa sau Rusia, va avea premiera alături de versiunea sedan, Logan. Mașinile vor fi prezentate la Paris, dar vor debuta pe piață abia către sfârșitul anului. După cele patru modele, anul viitor va veni rândul lui Logan MC.
O altă lansare importantă în perioada 2020 - 2021 va fi Dacia Spring. Aceasta a fost deja prezentată sub forma unui prototip/showcar și va debuta oficial, în versiunea de serie, în prima parte a lui 2021. Cu aceste șase produse noi, Dacia poate spera la o creștere substanțială a vânzărilor, în următorii doi ani, după ce anul 2020 îi va aduce un declin neașteptat.

Dincolo de toate acestea, în intervalul toamna 2021 - primăvara 2022 va fi rândul unui face-lift al lui Duster, care ajunge astfel la jumătatea vieții și va prelua, cel mai probabil, unele din detaliile estetice ale noului Sandero și posibil motorizările hibrid de la Clio.

CONTACT

E-mail: office@financiarpress.ro