COTAR_trans.jpg

Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (C.O.T.A.R.) solicită Guvernului României un set de măsuri economice care să se aplice imediat, pentru a salva populaţia ţării noastre şi mediul de afaceri de consecinţele crizei de COVID-19. În Argeș sunt în prezent cei mai mulți și mai mari transportatori din țară.

Potrivit confederaţiei, Germania adoptă un plan de salvare fără precedent de la al doilea război mondial încoace, pentru a contracara criza provocată de pandemia de Coronavirus, printr-un proiect de lege care prevede punerea la dispoziţie a unei sume de 822 de miliarde de euro ca împrumuturi, cu scopul de a ajuta intreprinderile şi salariaţii să facă faţă consecintelor economice care se vor resimţi după criza Covid-19.

COTAR, consideră că, Guvernul României pare a nu înţelege ce se întâmplă, iar măsurile anunţate până acum nu reuşesc să salveze ţara. ”Transporturile de marfă, transporturile de persoane prin curse regulate, regulate speciale sau ocazionale, transportul de persoane internaţional, şcolile de şoferi, centrele de formare profesională, service-urile auto, transportul in regim de taxi, toate sunt în regim de avarie. Mai mult, o parte dintre ele şi-au închis activitatrea la nivel naţional. Toate aceste activităţi aduceau peste 10% din PIB-ul României. Închiderea lor mai înseamnă şi zeci de mii de şomeri, înseamnă că statul nu va mai încasa bani, ba va trebui să plătească şomaj. În loc să creeze cadrul propice distrugerii economiei, Guvernul ar face mai bine să identifice urgent soluţii pentru a menţine în viaţă oamenii şi afacerile care alimentează bugetul statului. Un ajutor financiar dat acum este mult mai eficient decât pierderea totală.", adaugă reprezentanţii COTAR. "Fcem apel şi la Preşedintele României, să nu promulge abrogarea Ordonanţei de Urgenţă nr. 51/2019 pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul transportului de persoane, pentru că asta va însemna un haos şi mai mare in transportul judetean de persoane, creat tot de către cei interesaţi să acapareze această piaţă. Avem nevoie de măsuri urgente şi cerem Guvernului să ne consulte, pentru a găsi cele mai bune metode de a nu îngropa România, în această criză care nu este doar economică. Am putea împrumuta şi noi modelul Germaniei, al Ungariei, al Cehiei şi al celorlalte ţări care deja aplică măsuri de sprijin pentru populaţie şi pentru companii.", anunţă confederaţia.

 

 

 

CONTACT

E-mail: office@financiarpress.ro