deseuri-electrocasnice.jpgÎntre 12 – 19 octombrie se desfășoară în Pitești, sub egida ”Zilei Internaționale a Reciclării Deșeurilor Electrice” o nouă acțiune de colectare a deșeurilor electrice de la populație.

Inițiată la nivel european de organizația WEEE Forum, centrul de competență numărul unu în lume în gestionarea deșeurilor electrice, această zi dedicată special pentru a trage un semnal de alarmă în privința deșeurilor electrice va avea loc in majoritatea țărilor europene, dar și in alte țări din lume, în data de 14 octombrie 2019.

Municipiul Pitești susține protecția mediului înconjurător și își încurajează cetățenii și partenerii să fie responsabili față de mediu. Inspirați de realitatea occidentală în ceea ce privește colectarea selectivă a deșeurilor, organizăm, cu sprijinul colaboratorilor noștri, o campanie de colectare selectivă a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE).

Serviciul Local de Colectare Argeș și Primăria Pitești pun la dispoziția piteștenilor servicii gratuite de colectare, cu costuri zero. Tot ce trebuie să faceți pentru a vă debarasa de deșeurile electrice grele sau voluminoase de este să sunați la TelVerde 0800 444 800 (număr apelabil gratuit, din orice rețea de telefonie fixă sau mobilă, disponibil zilnic între orele 9.100-17.00). Serviciul este disponibil atât cetățenilor cât și firmelor sau instituțiilor.

Pe 19 octombrie, între orele 10.00-17.00, va fi amenajat un punct provizoriu de colectare a deșeurilor electrice în fața Primăriei Pitești. Vino cu aparatele electrice vechi sau defecte și ai șansa să câștigi unul dintre premiile oferite prin tragere la sorți: opt mașini de călcat, opt blendere, cinci mixere și o cafetieră. Tragerea la sorți a câștigătorilor va avea loc pe 19 octombrie, la ora 17.30, la Primăria Pitești.

CONTACT

E-mail: office@financiarpress.ro