polivalenta1.jpgEste oficial: perioada de contestaţii a trecut fără probleme, aşa încât Compania Naţională de Investiţii va semna în curând contractul cu firma Con-A din Sibiu pentru construcţia sălii polivalente din Piteşti. Este vorba despre firma care a construit noul stadion „Ion Oblemenco” din Craiova şi care a câştigat licitaţia organizată de Compania Naţională de Investiţii pentru construirea Sălii Polivalente din Piteşti, aşa cum Financiarpress v-a informat încă de acum mai bine de o lună.

"În cel mai scurt timp voi merge la CNI pentru mai multe proiecte. În ceea ce priveşte sala polivalentă, documentaţia este încă în evaluare pentru avizare. Apoi se semnează contractul - cât de curând - se face apoi proiectarea, urmează execuţia propriu-zisă. Cel mai probabil la anul încep lucrările. Durata de execuţie este de 36 de luni. Prin CNI vor mai fi derulate cu bani de la stat şi alte proiecte importante pentru municipiul Piteşti - 4 săli de sport - la LPS, la Şcoala "Nicolae Iorga", la "Liceul Ion Cantacuzino" şi la Şcoala "Tudor Arghezi" - stadionul Nicolae Dobrin care va fi modernizat, pasajul Târgul din Vale - Craiovei care este în evaluare etc. Important este că se fac lucruri bune şi necesare la Piteşti cu bani de la stat, iar banii de la bugetul nostru îi putem folosi pentru alte proiecte", ne-a declarat primarul Cornel Ionică. 

Investiţia pentru construcţia sălii polivalente este suportată aproape integral de la bugetul de stat, fiind vorba despre un buget total de 95 milioane lei. În plus faţă de sala care va avea circa 5.000 de locuri, Primăria Piteşti va amenaja, cu bani de la bugetul local, o parcare şi va construi un pasaj pietonal peste strada Basarabiei care astfel va putea fi traversată în siguranţă. 5 milioane lei a alocat Consiliul Local pentru parcare şi pasaj.

În paralel, Consiliul Local va prelua de la Ministerul Tineretului şi Sportului şi Sala Sporturilor din Trivale care va fi modernizată.

CONTACT

E-mail: office@financiarpress.ro